Opštinska uprava Opovo: ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE U 2014. GODINI

13/12/2014

ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE U 2014. GODINI
Opovo, 13. decembar 2014;
U toku 2014. godine u oblasti zaštite životne sredine pored sprovođenja postupaka procene uticaja projekata na životnu sredinu i upravljanja otpadom, inspekcijskog nadzora i kontrole lokalnih zagađivača, učeća u realizaciji projekta regionalne deponije u Pančevu, uklanjanja radioaktivnih gromobrana, ostvarene su redovne aktivnosti u suzbijanju komaraca, krpelja i ambrozije.
27374

Izrađena je nova Odluka o držanju i zaštiti domaćih životinja na teritoriji opštine Opovo, pripremljeni Deklaracija o zabrani korišćenja, uzgoja i prometa GMO organizama na teritoriji opštine Opovo i Pravilnik o postupku i načinu rešavanja zahteva građana za  naknadu štete nastale usled ujeda pasa i mačaka lutalica.

Obeleženi su Svetski dan voda, Svetski dan zaštite životne sredine i Svetski dan zaštite životinja. Priključili smo se i globaloj akciji „Sat za našu planetu“ i eko kampanji „Stop trovanju ptica grabljivica“. Podržane su manifestacija Eko regata Tamiš i „Izađi mi na teglu“  i ušestvovalo se u se u njihovoj realizaciji.
24280

Sprovedeni su i koraci u ispravnom  postupanju sa ispražnjenom ambalažom od sredstava za zaštitu bilja. Sa naučnicima Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode učestvovalo se u  otkrivanju nove invazivne vrste briozoe Pectinatella magnifika u reci Tamiš kod Opova. Takođe,sarađivalo se  sa Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode u procesu proglašenju predela izuzetnih odlika „Potamišje“ delom na teritoriji opštine Opovo, koji očekujemo u 2015. godini.

Uz iskrene  želje za srećnu 2015. godinu svim sugrađanima, nadamo se realizaciji projekta prečistača otpadnih voda koji je od velikog značaja za zaštitu životne sredine opštine, rešavanju problema napuštenih životinja, široj edukaciji i jačanju ekološke svesti i aktivnijem učešću javnosti u svim pitanjima koja se tiču zaštite životne sredine, kako bismo zajedničkim delovanjem uspostavili zdravu životnu sredinu i očuvali prirodne vrednosti u opštini Opovo.

 

Inspektorka za zaštitu životne sredine

dr vet.med. Marina Mitrović

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije