Nova linija Pantransporta do Sakula, polasci startuju od ponedeljka, najavljeni pregovori i sa ostalim autoprevoznicima (video)

09/04/2024

Nova linija Pantransporta do Sakula, polasci startuju od ponedeljka, najavljeni pregovori i sa ostalim autoprevoznicima

OPOVO, 9. april 2024 – Na radnom satanku koji je održan u kabinetu predsednika opštine između predstavnika lokalne samouprave i autoprevozničke firme Pantransport finaliziran je sporazum kojim će se nekoliko polazaka saobraćati na relaciji Pančevo – Opovo – Baranda – Sakule.

Predsednik opštine Miloš Markov je izrazio zadovoljstvo novim dogovorom sa Pantransportom i nove linije najavio već od ponedeljka.

„Imamo jednu lepu vest za naše sugrađane, pre svega za meštane Sakula i Barande. Upravo smo završili sastanak sa Pantransportom gde smo definisali određene linije koje su išle samo do Opova, produžiti ih do Sakula i to su pre svega „đačke linije“ kojima ćemo zajedno sa Pantransportom omogućiti đacima, srednjoškolcima, da putuju od Sakula do Pančeva i obrnuto, ali takođe, i svim građanima koji imaju potrebe, pre svega iz Sakula i Barande koji do sada nisu imali ovu liniju mogu da putuju za Pančevo i obavljaju svoje potrebe. Mi smo inicirali ovaj sastanak, imali smo pregovore i dva sastanka u prethodnom periodu, i evo uspeli smo da dođemo i do realizacije jer smo danas definitivno utvrdili vremena polazaka i od ponedeljka naredne nedelje kreću polasci koji će se saobraćati do Sakula i obrnuto“, izjavio je Markov.

Markov je najavio nastavak ove prakse i nove pregovore sa ostalim autoprevoznicima u cilju poboljšanja prevoza putnika.

finaliziran sporazum kojim će se nekoliko polazaka saobraćati na relaciji Pančevo – Opovo – Baranda – Sakule/Glas Opova

„Ovo je jedna intencija, projekat ako mogu tako da kažem, koji je u skladu sa politikom Vlade Republike Srbije, odnosno da ne postoji zapostavljeno mesto u Srbiji i Vojvodini, na teritoriji naše opštine. U ovom slučaju je to posebna satisfakcija nas kao lokalne samouprave jer su u pitanju đaci koji do sada nisu imali liniju, a kojima omogućujemo liniju iz Sakula i Barande direktno za Pančevo. Oni su do sada presedali u Opovu a sada će imati direktnu liniju iz svog mesta i to jeste suština da svakom bude dostupan prevoz i da svakom bude dostupno i obrazovanje.

Takođe, jedna od tema ovog sastanka sa Pantransportom nam je bila i unutar mesni prevoz. Cilj nam je da unapredimo kvalitet prevoza naših radnika i đaka koji gravitiraju i ka Beogradu i ka Pančevu, tako da u narednom periodu nas očekuje niz sastanaka. Želimo da iniciramo sastanak i sa Lastom i sa Gradskim saobraćajnim preduzećem, odnosno sastanak sa svim prevoznicima koji se saobraćaju na teritoriji opštine i van opštine Opovo i na taj način našim sugrađanim pokušamo da pružimo najkvalitetniji mogući prevoz i najfrekventniji prevoz. Znamo da je naša opština mala ali da veliki broj građana na dnevnom nivou migrira ka Beogradu i Pančevu i na taj način želimo da im olakšamo svakodnevno obavljanje potreba i posla“, poručio je Markov.

Glas Opova je dobio i nove termine polazaka iz Pančeva i Sakula.

„Ono što smo mi dogovorili na sastanku i određeni polasci koji će se korigovati jesu polazak iz Pančeva za Sakule, odnosno nekada do Opova, sada Sakula i on će krenuti nešto ranije u 4:20h da bi iz Sakula krenuo u 5:15h, kako bi đaci srednjoškolci koji idu u prvu smenu mogli stići na vreme do svojih škola. Drugi korigovan polazak je polazak iz Pančeva do Sakula i on kreće u 10:20h, da bi iz Sakula krenuo za Pančevo u 11:30h, ponovo da bi đaci koji idu u drugu smenu stigli na vreme na svoje časove. Treći polazak koji je korigovan je polazak iz Pančeva za Sakule u 13:30h i to je za đake koji se iz prve smene vraćaju kući, a taj polazak iz Sakula za Pančevo kreću u 14:40h. I poslednji polazak koji smo korigovali je polazak iz Pančeva za Sakule u 20:20h za đake iz druge smene koji se vraćaju kući, a iz Sakula za Pančevo vraća se u 21:20h, a istovremeno se pomeraju i polasci iz Opova sa glavne stanice“, rekao je Markov.

Na ovaj način, nakon dužeg vremenskog perioda, Sakule i Baranda ponovo imaju direktnu autobusku vezu sa Pančevom.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije