Podružnica Društva za srpski jezik i književnost: Književni karavan kroz Južni Banat

25/03/2024

Književni karavan kroz Južni Banat

OPOVO, 24. mart 2024 – Povodom obeležavanja Marta meseca srpskog jezika Podružnica Društva za srpski jezik i književnost za opštine Pančevo, Opovo, Kovačicu i Alibunar organizovali su izložbu pod nazivom Književni karavan kroz Južni Banat. Izložba je zamišljena tako da svaka škola iz ovih opština pripremi plakat koji će izraditi učenici sa svojim nastavnicima i na kojima će biti predstavljen znameniti književnik iz njihove opštine, mesta ili onaj po kome škola nosi naziv. Veliki broj škola se odazvao ovoj akciji, pa ćete imati priliku da vidite radove učenika iz osnovne škole iz Sakula, Barande, Jabuke, Omoljice, Starčeva, Banatskog Brestovca, Kovačice, Alibunara, veliki broj osnovnih i srednjih škola iz Pančeva.

Zanimljivo je što se na plakatama nalaze manje poznate informacije o znamenitim ličnostima, pa će posetioci moći da pročitaju, pored fotografija i crteža, i zanimljive podatke iz života književnika.

Izložba je postavljena u holu Doma omladine i biće otvorena za posetioce od 25. marta do 8. aprila. Pored izložbe, u martu su planirana i dva predavanja u Gradskoj biblioteci, koja će biti blagovremeno najavljena.

Ovom prilikom Podružnica se zahvaljuje na sjajnoj saradnji Domu omladine i Gradskoj biblioteci koji drugu godinu za redom podržavaju aktivnosti Podružnice.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije