Čitalaćki klub ONB Opovo: Preporuka za čitanje, roman „Poništeno“ Mišel Uelbek

12/03/2024

OPOVO, 12. mart 2024 – Na drugom ovogodišnjem okupljanju čitalačkog kluba biblioteke pričalo se o novim aktuelnim izdanjima. Čulo se mnogo zanimljivih preporuka koje su prisutne inspirisale na zanimljive diskusije. Medju naslovima koje možete pronaći u biblioteci istakli su se romani nobelovke Ani Erno i novi posthumno objavljeni Markesov roman “Vidimo se u avgustu” koji se, svaki na svoj način, dotiču muško-ženskih odnosa u savremenom društvu.

Preporuka kluba, ovog puta biće novi roman francuskog pisca Mišela Uelbeka /Michel Houellebecq/  “Poništeno” koji je izazvao veliko interesovanje čitalačke publike. Već poznat po tome da bolje neko iko prepoznaje zamke savremenog društva i ovaj roman je kritika sveta koji  više ne prepoznajemo. Od svih problema sa kojima se kao društvo susrećemo, preko politike, terorizma, imigracije, lošeg zdravstvenog sistema, do narušenih porodičnih odnosa u kojima se više ne snalazimo. Kuda nas to vodi savremeno društvo i šta je “poništeno” u Uelbekovom romanu? Ljudskost, čovek sam ili svet kakav smo znali?

Podsećamo ljubitelje književnosti da im je u biblioteci na raspolaganju impresivan broj naslova iz savremene i klasične, domaće i svetske književnosti, kao i prateći programi o kojima se možete informisati na stranici Kulturnog centra Opovo i sajtu biblioteke.

U narednom periodu, ljubitelje pisane reči obradovaćemo još jednom promocijom knjige.

Očekujemo još puno lepih druženja i pozivamo vas da se pridružite čitalačkom klubu biblioteke.

https://sh.wikipedia.org/wiki/Michel_Houellebecq

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Književni susret sa Daliborom Daničićem i Boškom Ćirkovićem

Književni susret sa Daliborom Daničićem i Boškom Ćirkovićem

OPOVO, 25. april 2024 – U maloj sali Kulturnog centra Opovo, održan je veoma posećen književni susret, koji je na kraju prerastao i u muzičko veče. Gosti opovačke kulturne ustanove su bila dva pisca, Dalibor Daničić i Boško Ćirković – Škabo. Dalibor Daničić je...

najnovije

najčitanije