Sportski pregled: DOBRA POLUSEZONA ZA NAŠE KLUBOVE

26/11/2014

u SPORT

DOBRA POLUSEZONA ZA NAŠE KLUBOVE
Opovo, 26. novembar 2014;

Odigravanjem utakmica 15. kola Banatske zone i Prve južnobanatske lige i zvanično je završena jesenja polusezona za klubove iz naše opštine.

Ubedljivom pobedom nad Radničkim iz Kovina (4:1), Borac je jesen završio na odličnom četvrtom mestu. Sa četiri pogotka Damnjanović je istakao ozbiljnu kandidaturu za najefikasnijeg strelca i najboljeg fudbalera u aktuelnoj sezoni. Borac je četvrti i ostao je u trci za najviši plasman, međutim iza njih je velika grupa klubova sa istim ili minimalnim zaostatkom bodova. U izjednačenoj ligi kao što je Banatska zona, svaka pobeda i svaki poraz donosi velike turbulencije na tabeli. Međutim, ako imamo u vidu da je prošle sezone Borac jesen završio na 14. mestu i gotovo celu sezonu proveo u borbi za opstanak, onda su Sakuljani ove godine pravi hit i navijači mogu da budu apsolutno zadovoljni. U prolećnom delu Borac ima odličan raspored, a kako najavljuju u klubu u zimskom prelaznom roku se očekuju nova pojačanja, posebno na pozicijama na kojima je u dosadašnjem toku prvenstva „škripalo“.

Po ocenama većine fudbalskih znalaca sa teritorije naše opštine tim Radničkog je ove sezone pobrao najviše simpatija. Napadački fudbal,  izuzetna efikasnost i pozicija u vrhu tabele zagrejala su srca navijača. Međutim, Baranđani su svaki put nakon mini pobedničkih serija kiksirali kada se to od njih najmanje očekivalo. Tako je bilo i u poslednjem kolu protiv Jugoslavije (2:2) kada se očekivalo da uzmu sva tri boda. Puno toga se pripisivalo mladom sastavu i neiskustvu ali mnoge stvari su u međuvremenu isplivale na površinu pa je sada evidentno da Radnički ima velikih finansijskih poteškoća, što se reflektovalo na tim i njihovu igru. Zimska pauza će trajati dva meseca i svi se nadamo da će do tada uprava kluba naći najbolja rešenja.

SVE NAŠE ČITAOCE OBAVEŠTAVAMO DA ĆE U OKVIRU SPORTSKE REDAKCIJE GLASA OPOVA OD NAREDNE SEDMICE IMATI PRILIKE DA ČITAJU PRILOGE SA OPŠIRNOM KOMPARATIVNOM STATISTIKOM JESENJE POLUSEZONE  ZA SVA ČETIRI NAŠA KLUBA.

Za najboljeg igrača meseca novembra odlučili smo se za IVANA DAMNJANOVIĆA. Golgeter Borca se, osim golova (6) istakao i asistencijama, i ubedljivo bio najbolji igrač sakulskog zonaša.

Kada su u pitanju treneri, ovog puta epitet najboljeg stratega je poneo NIKOLA ŠOJIĆ iz Opova. Mada su u novembru odigrali samo dva prvenstvena kola, Omladinac je uspeo da se izvuče iz teške situacije, odigra dva najbolja meča u prvenstvu i polusezonu završi na drugoj poziciji sa samo tri boda zaostatka i utakmicom manje od prvoplasiranog Spartaka.

TIM MESECA NOVEMBRA: Predrag POPOVIĆ (Omladinac), Dragan MILIĆ (Borac), Saša KIRHNER (Tempo), Dušan CAREVIĆ (Borac), Đorđe GRČAK (Omladinac), Žarko ĐOKIĆ (Borac), Dejan PAVLOVIĆ (Borac), Darko TODOROVSKI (Tempo), Marko NENEZIĆ (Omladinac), Dušan DOBRIĆ (Radnički), Ivan DAMNJANOVIĆ (Borac).

 

LISTA STRELACA:

15: Dušan Dobrić (Radnički);

12: Ivan Damnjanović (Borac);

8: Darko Todorovski (Tempo), Branislav Cukić (Radnički);

7: Marko Nenezić (Omladinac);

6: Marko Mosić (Omladinac), Ivan Kotlajić (Omladinac);

4: Aleksandar Marković (Borac),

3: Marko Hristov (Radnički), Vladan Tomić (Tempo), Uroš Popović (Omladinac), Željko Luković (Borac), Marjan Hornung (Borac), Miloš Mačužić (Radnički);

2: Miloš Stamenković (Tempo), Nemanja Vučetić (Radnički), Dragomir Šušnjar (Radnički), Aleksandar Šušnjar (Radnički);

1: Branislav Milovanov (Radnički), Saša Jovanov (Omladinac), Milan Milankov (Borac), Ivan Ružić (Omladinac), Nenad Simić (Radnički), Vidan Mladenović (Tempo), Dragan Simeon (Tempo), Nenad Rošulj (Radnički), Đorđe Grčak (Omladinac), Žarko Đokić (Borac), Nemanja Paunović (Tempo), Milan Jašović (Omladinac), Dejan Pavlović (Borac), Damjan Vidić (Radnički).

 

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Fudbal: Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda

Fudbal: Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda

Ozren Jovičin u timu amaterske reprezentacije Beograda SEFKERIN, 29. mart 2024 – Sefkerinac Ozren Jovičin nastupio je za fudbalsku reprezentaciju Beograda koja je odigrala utakmicu sa Slovenijom u okviru amaterskih reprezentacija. Utakmica je odigrana na terenu...

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

najnovije

najčitanije