Pripremite podatke o setvenoj strukturi i instaliranu ConsentID aplikaciju na telefonu

07/02/2024

OPOVO, 7. februar 2024 – U prostorijama Opštinske uprave Opovo ovih dana su velike gužve i mole se poljoprivredni proizvođači da imaju strpljenja, kao i da oni koji dolaze dođu sa unapred pripremljenim podacima o setvenoj strukturi i da obavezno ponesu mobilni telefon na kome je  instalirana aplikacija ConsentID.

Sve informacije oko obnove i podnošenja zahteva mogu se dobiti na broj telefona 681 030 lok. 3.

Tehničku podršku podnosiocima zahteva za podsticaje, u vezi sa elektronskim postupanjem pružaju :

  1. lica koje obavlja savetodavne poslove u poljoprivredi iz Instituta Tamiš i

2.ovlašćena lice organa uprave jedinice lokalne samouprave prema mestu prebivališta,

Zainteresovanima za subvencije pomažu iz Odeljenja za poljoprivredu Opštinske uprave Opovo/Glas Opova

 

Sva tehnička uputsva se mogu pogledati na linku https://eagrar.gov.rs/

Poljoprivrednim proizvođačima su na raspolaganju za sva pitanja, pojašnjenja i dodatnu podršku i Kontakt centar Uprave za agrarna plaćanja +381 11 30 20 100; +381 11 30 20 118; +381 11 30 20 101; besplatan broj telefona za upite u vezi sa eAgrar-om 0800 106 107

Obaveštavaju se poljoprivredni proizvođači da je toku podnošenje zahteva za osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, i trajaće do 1. marta 2024. godine. Pravo na podsticaje ostvaruje fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, pravno lice i preduzetnik  koje je upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalazi se u aktivnom statusu. Pre podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje potrebno je izvršiti obnovu registracije za tekuću godinu što podrazumeva i promenu setvene strukture.

Podsećamo da ove godine ugovori o zakupu moraju biti overeni kod notara i da pravo na podsticaje imaju poljoprivredni proizvođači koji prijavljeno zemljište i obrađuju. Subvencije neće moći da koriste vlasnici zemlje koji svoju zemlju ne obrađuju već je daju u zakup drugom licu.

Pravo na podsticaje po hektaru obradive zemlje ostvaruje se za poljoprivredno zemljište na kome se obavlja poljoprivredna proizvodnja do najviše 100 ha upisanog obradivog poljoprivrednog zemljišta.

Prilikom podnošenja zahteva potrebno je obratiti pažnju na delove parcele na kojima se nalaze objekti, visoko i nisko rastinje (tzv „parlog“), kanali, putevi, odnosno delovi koji nisu pod biljnom kulturom i koji se ne obrađuju se moraju izuzeti.

Odeljenje za poljoprivredu Opštinske uprave Opovo

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije