Saopštenje – kabinet načelnika Južnobanatskog upravnog okruga: PONOVO MANDAT MR ZORANU TASIĆU

24/11/2014

PONOVO MANDAT MR ZORANU TASIĆU
Pančevo, 24. novembar 2014;
Na sednici Vlade, koja je održana 14. novembra 2014. godine, na osnovu izmena Zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnoj upravi  mr Zoranu Tasiću ponovo je poveren mandat  načelnika Južnobanatskog upravnog okruga.
taske
Razlog za donošenje ovog zakona, između ostalog je i potreba da se položaj načelnika upravnog okruga, uredi u skladu sa značejem njegove dužnosti i funkcije u sistemu državne uprave. Imajući u vidu  poslove načelnika upravnog okruga utvrđene Zakonom o državnoj upravi imaju, pre svega, koordinativnu ulogu i  aktivnosti koje su usmerene na usklađivanje rada okružnih područnih jedinica organa državne uprave, saradnju sa područnim jedinicama organa državne uprave koje nisu obrazovane za područje okruga i saradnju sa opštinama i gradovima sa teritorije upravnog okruga, to se u praksi pokazalo da status državnog službenika na položaju, koji je do sada imao načelnik upravnog okruga, nije shodan vrsti ovlašćenja koja mu saglasno zakonu i drugim propisima pripadaju, odnosno ne obezbeđuje potrebnu podršku neophodnu za sprovođenje politike Vlade.  Iz tog razloga načelnik upravnog okruga dobija status funkcionera , koga na predlog resornog ministarstva imenuje i razrešava Vlada. Inače, funkcija načelnika upravnog okruga pandan je funkciji Generalnog sekretara Vlade, koji na centralnom nivou vlasti obavlja istovrsne poslove koje načenik upravnog okruga izvršava na nivou upravnog okruga.
Novi mandat je samo potvrda da se radi o čoveku, koji je svojim radom i zalaganjem na mestu načelnika okruga opravdao ukazano poverenje.  Posvećen svom poslu,  radio je planski, temeljno i dosledno sprovodeći politiku Vlade Republike Srbije. Sa njim na čelu Južnobanatski upravni okrug ponovo dobija na značaju, zauzimajući  mesto koje mu i pripada. Pokazao se kao dobar organizator i koordinator kada su u pitanju stručna služba Upravnog okruga  i područne jedinice ministarstava sa sedištem u Upravnom okrugu.  Odlična spona kako samih  lokalnih samouprava na teritoriji Južnog Banata tako i  lokalnih samouprava i ministarstava. Na čelu sa mr Zoranom Tasićem Upravni okrug postaje i važan akter međunarodnih projekata, koji su od vitalnog značaja kako za pojedine lokalne samourave tako i za Južni Banat, kao region, ali i za Srbiju.
Nastavljajući da radi nesmanjenom žestinom i posvećenošću funkciji koja mu je poverena, mr Zoran Tasić opravdaće ukazano poverenje.

Kabinet načelnika

Južnobanatskog upravnog okruga

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije