Republički Hidrometeorološki Zavod: Toplije, mestimično sa kišom, u četvrtak preko 10C

15/01/2024

Toplije, mestimično sa kišom

SRBIJA. 15. Januar 2024
Danas ujutru u većem delu zemlje slab, na jugu i umeren mraz. Tokom dana oblačno i toplije, mestimično sa kišom, koja će se ujutru ponegde u Sremu, na zapadu, jugozapadu i jugu zemlje lediti pri tlu. Na planinama će tokom dana padati sneg.
Kasnije posle podne na severu Vojvodine, a tokom večeri i noći i u ostalim predelima sa padom temperature kiša će preći u sneg, ali se ponegde u predelima južno od Save i Dunava kratkotrajno ponovo može očekivati i kiša koja će se lediti pri tlu. Vetar slab i umeren južni, posle podne u postepenom skretanju na severni. Najviša temperatura od 4 do 10 °S.

U utorak osetno hladnije, pre podne oblačno povremeno sa slabim snegom uz formiranje ili manje povećanje visine snežnog pokrivača. Posle podne suvo uz postepeno razvedravanje. U Vojvodini se prestanak slabog snega očekuje još ujutru, a tokom prepodneva i postepeno razvedravanje.
U sredu i četvrtak ponovo toplije, u četvrtak sa najvišom dnevnom temperaturom od 11 na jugoistoku do 18 °C na zapadu zemlje oko 4  °C. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar, koji će na planinama usloviti i naglo topljenje snega.
U sredu umereno oblačno i suvo. Krajem dana i tokom noći, kao i u četvrtak pre podne, oblačno mestimično sa kišom koja će se u Negotinskoj Krajini lediti pri tlu. U četvrtak krajem dana i tokom noći ka petku ponovo se očekuje kiša, koja će u petak u većini mesta sa padom temperature preći u sneg, a vetar će biti u skretanju na severozapadni pravac. Za vikend oblačno, mestimično sa slabim snegom.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

Radno vreme za predstojeće praznike OPOVO, 29. april 2024 Apoteka BENU obaveštava svoje cenjene kupce o radnom vremenu koje će se primenjivati tokom predstojećih praznika. Sreda 1. maj: 8 – 15h Četvrtak 2. maj: 8 – 16h Petak 3. maj: 8 – 18h Subota 4. maj: 7 - 15h...

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Opovo, 26. april 2024 – Narednog vikenda dve fudbalske utakmice na domaćim terenima. Radnički dočekuje Budućnost iz Alibunara, „fenjeraša“ Prve južnobanatske lige, tako da je apsolutni favorit u ovom meču. U okviru Druge južnobanatske lige – zapad, Tempo je domaćin...

najnovije

najčitanije