Saopštenje Unije žena SNS Opovo: AKCIJA PRIKUPLJANJA IGRAČAKA POVODOM SVETSKOG DANA PRAVA DETETA

21/11/2014

AKCIJA PRIKUPLJANJA IGRAČAKA POVODOM SVETSKOG DANA PRAVA DETETA

Opovo, 21. novembar 2014;
Povodom 20. novembra Svetskog Dana prava deteta, Unija žena Srpske napredne stranke Opovo, počela je prikupljanje igračaka i knjiga za stariju decu, jer je jedno od najvažnijih dečijih prava – sloboda i igra kao i pravo da se obrazuju.
Narodna mudrost kaže: “Na mladima svet ostaje”, a da bi ti mladi izrasli u sposobne i odgovorne članove društva, jedan od najvažnijih uslova je da imaju srećno i bezbrižno detinjstvo.
unnamedU

 

današnje vreme u čitavom svetu mladi su suočeni sa nasiljem na ulici, navođenjem na upotrebu droge,

iskorišćavanjem i zlostavljanjem, diskriminacijom po osnovu pola, vere, nacije ili socijalnog statusa, prisiljeni su da rade u teškim uslovima da bi preživeli. Milioni dece  nikada ne završavaju školu. Glad i pothranjenost predstavljaju veliki problem. Još uvek se u pojedinim delovima sveta umire od bolesti koje su u drugim iskorenjene.

Zbog svega toga, potrebno je da se deca širom sveta upoznaju sa svojim pravima, da ih razumeju i da nauče da prepoznaju situacije koje ukazuju da su ta prava uskraćena, njima ili nekom drugom detetu. 21 novembar kao Dan prava deteta obeležava se od 1959. godine, kada su Ujedinjene nacije usvojile Deklaraciju o pravima deteta.
unnamed (1)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije