Danas zvanično počela zima

22/12/2023

SRBIJA, 22. decembar 2023
Zima je ove godine zvanično počela danas, 22. decembra, ujutru u 4 sata i 27 minuta. U istom trenutku za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti je počelo leto, saopštilo je Astronomsko društvo “Ruđer Bošković” iz Beograda. Na dan početka zime obdanica je najkraća, a noć najduža.
Sunce je u Beogradu izašlo u 07:13, a zalazak je u 16 sati, što znači da će obdanica trajati 8 sati i 47 minuta, a noć 15 časova i 13 minuta. U saopštenju se dodaje da je 22. decembar 356. dan u 2023. godini, koja kao prosta ima 365 dana.

U Srbiji danas pretežno oblačno, u nižim predelima uglavnom s kišom, na planinama sa snegom. Susnežica i sneg se u jutarnjim i noćnim satima očekuju i u brdskim, ali i ponegde u nižim predelima jugozapadne i južne Srbije, gde se usled niskih temperatura pri tlu očekuje i lokalna pojava poledice, saopštio je Republički hidrometerološki zavpd. Vetar slab i umeren, na severu i istoku Srbije povremeno i jak, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od -2 do 6, najviša od 4 na jugoistoku do 12 stepeni na zapadu. U Beogradu pretežno oblačno, povremeno s kišom, koja se očekuje uglavnom ujutro, kao i kasnije posle podne i uveče. Vetar slab i umeren, uglavnom zapadni. Najniža temperatura oko 6, najvisa oko 10 stepeni.

U Srbiji u subotu pretežno oblačno i vetrovito, na jugozapadu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično s kišom, na planinama sa snegom. Duvaće umeren, na severu i istoku i jak, zapadni i severozapadni vetar, na planinama povremeno sa udarima olujne jačine. U nedelju u većini predela suvo uz delimično razvedravanje, a kiša će padati samo tokom jutra na severoistoku Srbije. Sledeće sedmice toplije i uglavnom suvo vreme sa sunčanim periodima, samo se u utorak na severu, a krajem perioda do 29. decembra i u ostalim krajevima očekuje prolazno naoblačenje s kišom.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Opovo, 26. april 2024 – Narednog vikenda dve fudbalske utakmice na domaćim terenima. Radnički dočekuje Budućnost iz Alibunara, „fenjeraša“ Prve južnobanatske lige, tako da je apsolutni favorit u ovom meču. U okviru Druge južnobanatske lige – zapad, Tempo je domaćin...

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama OPOVO, 20. april 2024 – U organizaciji Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i Crvenog krsta Opovo, u utorak, 23. aprila održaće se akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama. U Barandi, krv se...

najnovije

najčitanije