Jesen Matice srpske u Opovu: 200 godina Letopisa Matice srpske

10/12/2023

200 godina Letopisa Matice srpske

OPOVO, 10. decembar 2023 – U prostorijama Opštinske narodne biblioteke Opovo, 7. decembra je održano četvrto i poslednje u nizu predavanje u okviru programa „Jesen Matice srpske u Opovu“.

Predavanje na temu „200 godina Letopisa Matice srpske“ prezentovala je dr Svetlana Milašinović.

„Predavanja u okviru programa „Jesen Matice srpske u Opovu“ rezultat su naših sastanaka održanih u martu ove godine i uspostavljanja kvalitetne saradnje sa Maticom srpskom u Novom Sadu“. Teme su bile zanimljive, a predavanja posećena, tako da je ovaj program ispunio očekivanja“, izjavila je direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić.

Teme prethodnih tri predavanja su bile: Matica srpska, program i ciljevi (dr Dragan Tubić); Zadužbinari Matice srpske iz Banata (dr Jelena Veselinov); Banatska vojna krajina 1764-1800 (dr Jelena Ilić Mandić).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije