Katarina Nikolić Ralić: Promocija romana „Ti nisi ti“

08/12/2023

Promocija romana „Ti nisi ti“

OPOVO, 8. decembar 2023 – U sredu, 6. decembra, u prostorijama Opštinske narodne biblioteke Opovo, održana je promocija romana „ Ti nisi ti“, čiji je autor naša sugrađanka Katarina Nikolić Ralić.

Nakon uspeha prethodnog noar triler romana „Lovište“, Katarina se ovog puta oprobala u jednom novom književnom žanru.

„Ti nisi ti je roman o odrastanju. U isto vreme ispovest ali i fikcija. Iako mnogima izgleda da je ovaj roman drugačiji od svega što sam do sad napisala, to nije zaista tako. Izbor teme, društveno-angažovanost u umetnosTi, uticaj scenarija, književnosti i filma, mesta radnje i likovi…sve je to deo mog uobičajenog stvaralačkog procesa. Poigravanje žanrovima i formom mi je uvek izazov, a rad na ovom romanu nesumnjivo je uticao na život. Tokom odrastanja i sazrevanja, oblikuju nas različite okolnosti, kasnije ulazimo u različite uloge, žongliramo između prošlosti i sadašnjosti, a ono što je najvažnije je da se tom svom putu oslobodimo sebe i svoj ego kako bi “ti nisi ti” postalo “ja jesam”, rekla je o svom najnovijem spisateljskom radu autorka romana.

U prostorijama Opštinske narodne biblioteke Opovo, održana je promocija romana „ Ti nisi ti“/Glas Opova

Katarina je govorila i svojim književnim planovima u budućnosti ali i o svom angažmanu u pozorištu i filmu.

„U budućnosti ću nastaviti da se bavim svojim omiljenim žanrom, noar trilerom za koji trenutno pripkupljam građu. Do tad, u BDP-u igra se moj komad Prozor. Usput radim scenarija, otvaram izložbe, živim umetnost svaki dan“, poručila je Katarina Nikolić Ralić.

Medijator i voditelj promocije je bila profesorka srpske književnosti Anita Milanov, takođe naša sugrađanka.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije