Produktna berza: Promet na berzi veći za 10,64 odsto, najviše se trgovalo pšenicom

25/11/2023

NOVI SAD, 25. novembra (Tanjug) – Tokom ove nedelje preko Produktne berze prometovano je 3.650,00 tona robe, što predstavlja rast za 10,64 odsto u odnosu na prethodnu sedmicu, a najviše se trgovalo pšenicom, navodi se u izveštaju ove berze i dodaje da je finansijska vrednost prometa iznosila 79,11 miliona dinara. Cena najtrgovanije kulture – pšenice – porasla je, dok je kukuruz blago pojeftinio u odnosu na pre nedelju dana. Kukuruzom se trgovalo u cenovnom rasponu od 16,50 do 16,80 dinara po kilogramu bez PDV-a u zavisnosti od analize na aflatoksin, a za razliku od protekle tri nedelje, kada se kukuruzom najviše trgovalo, on je ove sedmice u ukupnom prometu učestvovao sa 26 odsto.

Primarna kultura u trgovanju ove nedelje bila je pšenica, sa 67odsto udela u ukupnom trgovanju. Ponuda je bila slabija od tražnje, a tražena je bila pšenica sa različitim parametrima kvaliteta, uključujući i stočnu pšenicu. Pšenicom se trgovalo u cenovnom opsegu od 19,80 do 21,00 dinar po kilogramu bez PDV-a, zavisno od parametara kvaliteta i pariteta prodaje. Zaključen je jedan berzanski ugovor za soju po ceni od 54,00 dinara po kilogramu bez PDV-a. Nakon dve nedelje mirovanja, ove sedmice je na tržištu stočnog ječma povećana aktivnost i zaključivani su berzanski ugovori.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Poreska uprava objavila poreski kalendar za April

Poreska uprava objavila poreski kalendar za April

BEOGRAD, 31. marta (Tanjug) - Poreska uprava objavila je kalendar poreskih obaveza firmi za april prema kome rok za izmirenje prve obaveze ističe sutra, 1. aprila do kada bi firme trebalo da podnesu poreske prijave i plate doprinose za obavezno socijalno osiguranje,...

najnovije

najčitanije