Mesna zajednica Baranda: POSTAVLJENE KLUPE NA BARANĐANSKOM ŠETALIŠTU

15/11/2014

POSTAVLJENE KLUPE NA BARANĐANSKOM ŠETALIŠTU
Baranda, 15. novembar 2014;
Mesna zajednica Baranda danas je realizovala projekat zamene dotrajalih uličnih klupa. Postavljanjem novih klupa na centralnom šetalištu rešen je problem mesta za sedenje. Inače, klupe su već postavljane u školskom dvorištu i u delu parka namenjenom najmlađima, međutim na samom šetalištu u funkciji su bile svega dve klupe i zaista je bio problem naći mesto za sedenje. Montiranjem novih klupa i ovaj problem je rešen. Pored toga što su nove klupe doprinele u funkcionalnosti, istovremeno su učinile da park lepše i modernije izgleda.
DSC_0023

Stare klupe sa betonskim stubovima zamenjene su novim, livenim, kakve se viđaju u velikim gradovima širom Srbije.  U razgovoru sa predsednikom Saveta mesne zajednice Baranda Momčilom Vujčinom saznali smo da postoji više projekata koji čekaju na realizaciju, a tiču se ulepšavanja parka u Barandi.

-Uspeli smo da uštedimo sredstva za same klupe čija cena iznosi 144.000 dinara ili 12.000 po klupi, a uzeli smo ih 12. Za podlogu gde će klupe biti postavljene podneli smo zahtev Opštinskom veću koje nam je izašlo u susret. Obezbedili su nam majstora kao i sav potreban material, rekao je povodom današnje akcije predsednik saveta Momčilo Vujičin.

Cilj predsednika mesne zajednice je, kako je i sam rekao, uređenje parka realizacijom projekata koji su spremni i samo se čekaju sponzori za njihovu realizaciju. Posle uređenja parka planira se i sređivanje prilaza seoskom groblju.
DSC_0021

-U pregovorima smo sa potencijalnim sponzorima oko projekata  postavljanja rasvete u samom parku kao i osvetljenja oko seoske crkve. U planu je i izrada letnjikovca ispred crkve postavljanjem klupa i stola, a imamo ideju i za izgradnju fontane pored spomenika Olgi Petrov,  najavio je Vujičin i rekao kako se nada da će do same realizacije projekata doći tj. da će sponzori prepoznati napor koji mesna zajednica ulaže ne bi li Barandu učinila lepšim mestom za stanovanje.

Stanovnicima Barande najčešći problem u samom parku bio je upravo nedostatak mesta za sedenje. Mesna zajednica je učinila svoje i izašla je u susred postavljanjem novih klupa. Ovakve klupe mogu dugo da traju i da se uživa u njihovom komforu. Ostaje da se vidi da li će se Baranđani, i uopšte svi koji posete Barandu, pokazati kao civilizovani članovi društva tako što će klupe ostaviti nehavarisane.

 

Tekst i foto: Branislav Babin

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije