Najčešći uzroci požara u stambenim objektima neispravne instalacije

07/11/2023

BEOGRAD, 7. novembra (Tanjug) – Pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Miloš Milenković apelovao je danas na građane da ne ostavljaju električne uređaje upaljene bez nadzora i da budu obazrivi prilikom rukovanja sa pećima na čvrsta goriva, kako ne bi došlo do požara u stambenim objektima.
Milenković je precizirao da su najčešći uzroci požara u stambenim objektima neispravne ili preopterećene elektroinstalacije, neispravni ili uključeni električni uređaji bez nadzora, navodi se u saopštenju MUP-a.
“Apelujemo na sugrađane da budu odgovorni i da prilikom napuštanja stana provere da li su isključili električne uređaje, posebno punjače mobilnih telefona i klima uređaje“, ukazao je Milenković.
On je istakao da početak grejne sezone i njeno trajanje karakteriše povećan broj požara u stambenim objektima i pozvao građane da budu odgovorni prema sebi, svojim porodicama i komšijama.
“Pred početak i tokom trajanja grejne sezone proverite da li su dimnjaci i ložišta očišćeni, budite obazrivi prilikom rukovanja sa pećima na čvrsta goriva, ne ostavljajte bez nadzora grejalice i druga grejna tela, ali i vodite računa da se u njihovoj blizini ne nalaze zapaljivi materijali”, poručio je Milenković.
U slučaju požara, Milenković je naveo da je potrebno da građani odmah pozovu vatrogasce-spasioce na broj 193.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zapalio se automobil u Opovu, intervenisali vatrogasci (video)

Zapalio se automobil u Opovu, intervenisali vatrogasci (video)

Zapalio se automobil u Opovu, intervenisali vatrogasci https://youtu.be/nhYLwVP_lrE?si=E3ksrQUE1WSql2I3 OPOVO, 19. april 2024 – Jutros oko 9:00h na parkingu ispred Hotela „Stari Banat“ u Opovu zapalio se parkirani automobil, marke Citroen, beogradskih tablica. Po...

Težak saobraćajni udes u Barandi (video)

Težak saobraćajni udes u Barandi (video)

Težak saobraćajni udes u Barandi https://youtu.be/LC1D5-L0eDQ BARANDA, 4. april 2024 – Danas u prepodnevnim časovima na ulazu u Barandu iz pravca Sakula došlo je do težeg saobraćajnog udesa. Tridesetogodišnji vozač iz Sakula, zbog neprilagođene brzine izgubio je...

najnovije

najčitanije