Koncert klasične muzike: VEČE UZ DELA VIVALDIJA, ŠUBERTA, ČAJKOVSKOG, DVORŽAKA…

13/11/2014

VEČE UZ DELA VIVALDIJA, ŠUBERTA, ČAJKOVSKOG, DVORŽAKA…
Opovo, 13. novembar 2014;
Kada uzmemo u obzir činjenicu da klasičnu muziku u Opovu nemamo baš često priliku da slušamo, onda je večerašnji koncert pravo kulturno osveženje. Još kada su izvođači kao danas prvoklasni, onda je to prvorazredni muzički događaj.
DSC_0147

U izložbenoj sali opovačke galerije Dragutin Pavlović (violina i viola) i Marija Tiosavljević (klavir) učinili su da provedemo predivno veče uz nezaboravna dela Gounoda, Čajkovskog, Šuberta, Ofenbaha, Krajslera, Dvoržaka, Hendela, Šumana, Vivaldija, Rahmanjinova i Humela. Prisutna publika je s pažnjom ispratila koncert, a aplauzi koji su usledili nakon izvođenja svake kompozicije najbolje govore o uspešnoj interakciji izvođača i publike.
DSC_0146

Violinista Dragutin Pavlović nije nepoznat muzičkoj publici. Osim što je član Simfonijskog orkestra RTCG, član je Gudača Svetog Đorđa i kvinteta Montepiano. Sa Guto Balkan Bendom izdao je cd, sarađivao sa čuvenim našim violinistima Stefanom Milenkovićem i Jovanom Kolundžijom. Pored klasične muzike Pavlović je aktivan i u drugim muzičkim pravcima. Član je orkestra Gorana Bregovića, a sarađivao je sa Kemalom Montenom, Zdravkom Čolićem i Đorđem Balaševićem.
DSC_0144

Marija Tiosavljević predaje u Muzičkoj školi dr. Vojislav Vučković u Čačku, nastupala je i kao solista i u različitim kamernim sastavima.
DSC_0149

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije