AMSS: Trebalo bi iskoristiti lepo vreme i pripremiti vozilo za zimu

23/10/2023

Trebalo bi iskoristiti lepo vreme i pripremiti vozilo za zimu

BEOGRAD, 23. oktobra (Tanjug) – Vozači u našoj zemlji se pripremaju za zamenu letnjih guma zimskim pneumaticima jer je obaveza da na automobilima, prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja, imaju sve četiri zimske gume od 1. novembra do 1. aprila. Iz Auto-moto saveza Srbije apeluju na vozače da iskoriste trenutne povoljne vremenske uslove za pripremu vozila za vožnju po snegu, ledu ili poledici. “Bližimo se početku zimske sezone. Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja od 1. novembra do 1. aprila u obavezi smo da imamo sva četiri zimska pneumatika na našem automobilu, ne samo na pogonskim točkovima nego sva četiri zimska pneumatika ukoliko se na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Šara na gumama mora biti minimum četiti milimetara”, rekla je za Tanjug Nevena Damjanović iz Auto-moto saveza Srbije. Pored standardne dodatne opreme za vozilo, što podrazumeva i rezervni točak i sajlu za vuču, prsluk, trougao, komplet prve pomoći svakako je tu i dodatna oprema koja podrazumeva lance i druge uređaje za povećanje trakcije, rekla je Damjanović. Naglasila je da se vozačima preporučuje da iako nema snega ipak imaju zimske pneumatike s ozbirom da će temperature biti niže. “Treba iskoristiti ovo lepo vreme da pripremimo vozilo i za zimske i za jesenje uslove i prekontrolisati vozilo – proveriti stanje akomulatora, stanje grejača, motora, brisača i svih dodatnih uređaja”, rekla je Damjanović.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Opovo, 26. april 2024 – Narednog vikenda dve fudbalske utakmice na domaćim terenima. Radnički dočekuje Budućnost iz Alibunara, „fenjeraša“ Prve južnobanatske lige, tako da je apsolutni favorit u ovom meču. U okviru Druge južnobanatske lige – zapad, Tempo je domaćin...

najnovije

najčitanije