Veći promet na Produktnoj berzi, porasle cene kukuruza i sojinog zrna

22/10/2023

NOVI SAD, 22. oktobra (Tanjug) – Proteklu nedelju na Produktnoj berzi obeležio je rast cena kukuruza i sojinog zrna, a prometovano je 3.090 tona robe, što je za 42,10 odsto više nego nedelju dana, navodi se u berzanskom izveštaju i dodaje da je finansijska vrednost zaključenih transakcija iznosila 64,51 milion dinara. Najviše aktivnosti zabeleženo je na tržištu kukuruza koji je u ukupnom prometu učestvovao sa 64 odsto. Kukuruzom se trgovalo u cenovnom rasponu od 14,00 do 15,20 dinara po kilogramu bez PDV-a.

Što se pšenice tiče, udeo pšenice u trgovanju je iznosio 26 odsto, berzanski ugovori su zaključeni u cenovnom opsegu od 19,00 do 19,50 dinara po kilogramu bez PDV-a. Iako je tražnja za pšenicom bila izraženija u odnosu na ponudu, statistički gledano cena hlebnog zrna je bila niža za 0,33 odsto u odnosu na sedam dana ranije. Ponuda soje je bila slaba, a berzanski ugovori za sojino zrno zaključeni su u rasponu od 45,00 do 47,00 dinara po kilogramu bez PDV-a. Suncokretovo zrno je prodavano po ceni od 38,20 dinara po kilogramu bez PDV-a od ostalih roba, trgovalo se mineralnim đubrivom.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Poreska uprava objavila poreski kalendar za April

Poreska uprava objavila poreski kalendar za April

BEOGRAD, 31. marta (Tanjug) - Poreska uprava objavila je kalendar poreskih obaveza firmi za april prema kome rok za izmirenje prve obaveze ističe sutra, 1. aprila do kada bi firme trebalo da podnesu poreske prijave i plate doprinose za obavezno socijalno osiguranje,...

najnovije

najčitanije