UPIK-u Opovo dva električna pomagala za invalidska kolica (video)

20/10/2023

UPIK-u Opovo dva električna pomagala za invalidska kolica

OPOVO, 20. oktobar 2023 – Povodom finansiranja projekta od strane lokalne samouprave Udruženju paraplegičara i kvadriplegičara Opovo, nabavke dva električna pomagala za invalidska kolica, na Sportsko rekreativnom centru Opovo organizovano je okupljanje članova UPIK Opovo, đačkog parlamenta OŠ „Dositej Obradović“ na kojem je prisustvovao i predsednik opštine Miloš Markov.

Predsednik UPIK Opovo Sava Lazin se zahvalio predsedniku opštine i lokalnoj samoupravi na podršci i istakao značaj ovakvih pomagala za osobe sa invaliditetom

Okupljanje članova UPIK Opovo i đačkog parlamenta OŠ „Dositej Obradović“ na jezeru u Opovu/Glas Opova

„Želeo bih da se zahvalim prevashodno predsedniku opštine Milošu Markovu što nam je izašao u susret. Videli smo od kolega iz Zrenjanina i Vršca koji koriste ovakva pomagala i došli smo na ideju da bi nama ovde to bilo više od pomoći nego nekom ko živi u gradu. Porazgovarali smo sa predednikom opštine, objasnili o čemu se radi jer na taj način nema automobila, zagađenja, parking mesta su uglavnom zauzeta, a ovo se namontira na kolica tako da meni iz Barande nije daleko ni Sakule da odem na ovaj način. Nakon toga kod lokalne samouprave konkurisali projektom koji je prošao i rezultat toga su ova dva „motorića“ za invalidska kolica“, izjavio je Lazin.

Lazin je odgovarao na pitanja koja su postavljali učenici đačkog parlamenta u vezi problema arhitektonskih barijera koje imaju osobe sa invaliditetom, a predsednik opštine je pozvao članove đačkog parlamenta da posete opštinu, upoznaju se sa radom i funkcionisanjem lokalne samouprave, kao i idejom da lokalna samouprava podrži vannastavne aktivnosti koje organizuje đački parlament.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije