Miholjski susreti sela u Opovu (video)

02/10/2023

Miholjski susreti sela u Opovu

OPOVO, 1. oktobar 2023 – Kao i prethodne godine, manifestacija Miholjski susreti sela, koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu, a u organizaciji lokalne samouprave, Opštinske narodne biblioteke i Udruženja „Aktiv žena opštine Opovo, okupila je veliki broj posetilaca iz naše opštine i okoline.

Popularni bazar „Banatski slatki dan“ ove godine je imao rekordan broj izlagača. Na centralnom trgu našlo se 40 štandova na kojima je bilo ponude za svačiji ukus, od slatkih i slanih poslastica, pića i meda, do cveća, rukotvorina i suvenira. Na centranom mestu bazara, nalazio se veliki slatki sto gde su posetioci mogli da degustiraju banatsle poslastice, a kao i uvek veliku pažnju je privukla mini kuhinja Aktiva žena Opovo gde su se na licu mesta pržile banatske pogačice.

Miholjski susreti sela u Opovu/Glas Opova

Zajedno sa svojim saradnicima, bazar su obišli predsednik Opštine Opovo Miloš Markov i sekretarka Ministarstva za brigu o selu Snežana Petrović, koji su se kasnije sa bine obratili okupljenima i zvanično otvorili manifestaciju.

Sekretarka Petrović je istakla značaj manifestacije koja se treći put pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu organizuje u celoj Srbiji.

Predsednik opštine Miloš Markov je izneo pozitivne utiska u vezi ove manifestacije,  koja polako postaje turistički brend Opštine Opovo.

Muzički program manifestacije otvorio je zapaženim nastupom hor Opštinske narodne biblioteke Opovo – Harmonium, pod dirigentskom palicom profesorke Ivane Josić i u pratnji kombo sastava koji su činili Štefan Keler – klavir, Olga Reljić – bas i Goran Savulov – perkusije.

Nakon hora usledio je folklorni koncert čiji je domaćin bilo Kulturno umetničko društvo „Sveti Nikola“ iz Sakula, a na koncertu su nastupila i kulturno – umetnička društva iz Orlovata, Melenaca, Beograda i Perleza.

Amadeus bend, koncert u Opovu/Glas Opova

Naravno, verovatno najveće interesovanje privukao je večernji koncert na trgu. Kao predgrupa nastupio je pančevački sastav Saša i nestašni, a nakon njih, zvezde večeri, muzički sastav Amadeus bend, koji su izvođenjem svog popularnog repertoara napravili feštu na veliku radost prisutne publike.

Projekat “Glas Opova – SLIKA I REČ 2023” podržan je od strane opštine Opovo

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije