Skupština opštine Opovo: Slavko Mančev imenovan za direktora JP „Mladost“ Opovo

29/09/2023

Slavko Mančev imenovan za direktora JP „Mladost“ Opovo

OPOVO, 29. septembar 2023 – Na dnevnom redu 30. sednice Skupštine opštine Opovo bilo je osam tačaka (+ odbornička pitanja) koje su odbornici jednoglasno usvojili.

Usvojen je Izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu Opštine Opovo za period januar – jun 2023. godine kojim je lokalni organ uprave nadležan za finansije u obavezi da redovno prati izvršenje budžeta i po isteku šestomesečnog perioda dostavi izveštaj o izvršenju budžeta nadležnom izvršnom organu lokalne vlasti. Ukupni prihodi i primanja sa prenetim neutrošenim sredstvima i ukupni rashodi i izdaci iz prihoda i primanja budžeta Opštine Opovo u periodu januar – jun 2023. godine iznose: 295.180.219 dinara (ukupni prihodi i primanja sa prenetim neutrošenim sredstvima) i 215.653.420 dinara (ukupni rashodi i izdaci iz prihoda i primanja).

U cilju stvaranja planskog osnova i uslova za definisanje površina javne namene i izgradnje objekata na površinama namenjenim stanovanju manjih gustina u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji usvojeni su predlozi odluka o donošenju Plana detaljne regulacije za deo bloka br. 58 i blok br. 54a naselja Opovo, kao i za blokove br. 24, 35a i 36a naselja Opovo.

Nakon sprovođenja javnog konkursa, dosadašnji vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća za proizvodnju, prečišćavanje i distribuciju vode „Mladost“ Opovo Slavko Mančev, imenovan je za direktora komunalnog preduzeća. Mančev je diplomirani inženjer poljoprivrede iz Sefkerina, funkciju direktora JP „Mladost“ već je obavljao u periodu od 2004. do 2012. godine, dok je od 2012. do 2022. godine bio rukovodilac Odeljenja za privredu i finansije Opštinske uprave Opovo.

Još tri tačke dnevnog reda bile su vezane za komunalno preduzeće. U pitanju su razmatranja predloga rešenja o davanju prethodne saglasnosti „JP „Mladost“ Opovo na odluke Nadzornog odbora preduzeća o kreditnim zaduženjima i to: prekoračenju po tekućem računu kod Banke Intesa, prekoračenju po tekućem računu i refinansiranju kredita kod Banke Poštanska štedionica ad Beograd.

Odbornici su usvojili predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji poslova u PU „Bambi“ Opovo. S obzirom na otvaranje novog objekta Predškolske ustanove „Bambi“ u Sefkerinu i povećanju broja grupa, pojavila se i potreba za povećanjem broja izvršioca. Novim Pravilnikom o organizaciji i sistematizaciji poslova u Predškolskoj ustanovi „Bambi“ Opovo utvrđene su grupe radnih mesta i njihov opis, kao i broj izvršioca za radnu 2023/2024. godinu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije