Južnobanatski upravni okrug: NAČELNIK OKRUGA U RADNOJ POSETI REPUBLICI ČEŠKOJ

10/11/2014

NAČELNIK OKRUGA U RADNOJ POSETI REPUBLICI ČEŠKOJ
Pančevo, 10. Novembar 2014;
Ustecki region – Usti nad Labem – Republika Češka: U periodu od 05. do 08. novembra, načelnik Južnobanatskog upravnog okruga mr Zoran Tasić, boravio je u radnoj poseti Republici Češkoj, na osnovu saglasnosti Vlade Republike Srbije.
DSCN1589

Cilj posete  Usteckom regionu i Republici Češkoj je uzvratna poseta načelniku regiona Oldrihu Bubenicka sa namerom nastavka dijaloga  na temu partnerskih projekata za 2015. godinu sa akcentom na  upravljanje u kriznim situacijama za vreme poplava i funkcionisanje lokalnih akcionih grupa.  S obzirom da su pojedine opštine na teritoriji Južnog Banata zadesile poplave u prethodnom periodu, Ustecki region je između ostalog spreman da podrži partnerske opštine u  u oblasti prenošenja iskustava vezanih za poplave u okviru donacijskog programa Češke razvojne agencije pod nazivom  „Program za podršku aktivnostima regiona i opština u prioritetnim zemljama – prenošenje iskustava vezanih za poplave“. Projekat  podrazumeva, pored edukativnog dela, pružanje i materjalne pomoći u nabavci crpnih pumpi odgovarajućeg kapaciteta, agregata, čamaca, sistema komunikacije i dr. opreme u vanrednim situacijama.
DSCN1609

Dosadašnje parnerstvo sa Usteckim regionom pokazalo se kao veoma uspešno, jer je iz tog partnerstva proistekla realizacija projekta „Poboljšanje stručnosti radnika u zdravstvu i uspostavljanje saradnje učenika srednjih škola u gradovima Vršac i Bela Crkva i Usteckog regiona“ u okviru kojeg su bile realizovane posete lekara iz Srbije i međusobna poseta učenika gimanazije Teplice i Bele Crkve. Ustecki region donirao je gimnaziji u Beloj Crkvi računarsku opremu a Opštoj bolnici Vršac bolničke aparate.
DSCN1614

Tokom posete, načelnik Južnobanatskog regiona imao je niz bilateralnih sastanaka sa nosiocima najviših funkcija u Usteckom regionu koji se bave sektorom upravljanja u vanrednim situacijama gde je razmenjeno iskustvo oba regiona.

U čast posete Srpskoj delegaciji koju je predvodio načelnik Južnobanatskog upravnog okruga mr Zoran Tasić, održana je svečana foto-izložba zajedeničkog projekta u 2014. godini, kojoj je prisustvovao i konzul Republike Srbije u Češkoj Stefan Tomašević, a koja se završila svečanom večerom koju je priredio načelnik Usteckog regiona Oldrih Bubenicka.

Pored načelnika Južnobanatskog upravnog okruga mr Zorana Tasića, delegaciju su činili pokrajinski poslanik u Skupštini AP Vojvodini Ljubiša Milosavljević, predsednik opštine Bela Crkva Stanko Petrović i tri člana veća SO Vršac.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

Radno vreme za predstojeće praznike OPOVO, 29. april 2024 Apoteka BENU obaveštava svoje cenjene kupce o radnom vremenu koje će se primenjivati tokom predstojećih praznika. Sreda 1. maj: 8 – 15h Četvrtak 2. maj: 8 – 16h Petak 3. maj: 8 – 18h Subota 4. maj: 7 - 15h...

najnovije

najčitanije