Fudbal: Tempo i Borac ubedljivi, poraz Radničkog u Grebencu

28/08/2023

u SPORT

OPOVO, 28. avgust 2023 – Tempo i Borac ubedljivi na startu sezone Druge južnobanatske lige – zapad, Baranđani i nakon drugog kola još uvek bez bodova u Prvoj južnobanatskoj ligi.

Ako je suditi po premijeri na startu Druge južnobanatske lige – zapad, Sefkerinci i Sakuljani će igrati bitnu ulogu i ove sezone.

VULTURUL (Grebenac) – RADNIČKI (Baranda) 2:1 (1:1); Radnički je i nakon drugog kola još uvek bez osvojenih bodova. Poraz u Grebencu je još teže pao jer je pobednički pogodak domaćina pao u finišu utakmice.

Posle šuta sa 25 metara, domaći fudbaler pogađa prečku, lopta se odbija do igrača Vulturula koji daje gol za 1:0. Baranđani poravnavaju rezultat pogotkom Dobrića, nakon solo prodora Cukića po levoj strani. Međutim, u finišu utakmice Vulturul do pobedničkog gola dolazi iz slobodnog udarca.

Radnički: V.Babin, Petrov, D.Babin, Baić, Radojev, Dmiović, Rajšić, Milić, Dobrić, Todorović, Cukić (Milovanov, Đorđević).

TEMPO (Sefkerin) – VOJA GAČIĆ (Pančevo) 4:1 (2:1); Jako toplo i sparno vreme uticalo je na igrače obe ekipe da ne pruže svoj maksimum na ovoj utakmici. Utakmicu je bolje otvorila ekipa Voje Gačić i povela u 11. minutu golom bivšeg igrača Tempa Gračanina. Na izjednačenje se nije dugo čekalo. Naime jednu dubinsku loptu u šesnaestercu gostiju ispratio je Jakovljević koji je oboren sa leđa i to je bio dovoljan faul da danas odlični sudija Janković pokaže na belu tačku. Siguran egzekutor bio je Zvonko Jakovljević. Igralo se reklo bi se otvorenog garda. Napadi i šanse su se ređli kao na traci ispred oba gola. Gosti su promašili nekoliko izglednih šansi i svaki put kad bi se neka dobra šansa za goste propustila ekipa Tempa je to umela da kazni. U 33. minutu, danas odlični Lazar Jovanović dolazi do lopte na polovini terena prolazi dva igrača gostiju i upućuje precizan šut u leve rašlje golmana Voje Gačić koji je samo svojom paradom ulepšao gol.

Početkom drugog poluvremena trener Tempa pravi izmene i u igru ubacuje svoje adute Radomirovića i Mladenovića. Tempo sa njihovim ulaskom dobija jačinu na sredini terena i počinje povezanije da igra. Štoper domaćih Arsić šalje dugačak pas preko celog terena, na loptu je natrčao Aleksandar Radomirović koji izlazi sam pred golmana i rutinski trese mrežu za 3:1. Čim se krenulo sa centra Tempo dolazi do lopte ubacuje u prazan prostor, a ovoga puta Lazar Jovanović uleće u šesnaesterac gostiju dribla golmana i postiže svoj drugi pogodak za konačnih 4:1. Ovom pobedom Tempo je najavio opštinski derbi koji će se odigrati sledećeg vikenda, a rivali su stari znanci Tempo iz Sefkerina i Borac iz Sakula.

Tempo: Kozlovački, Janjić, Anastasijević (Janković 65’), Arsić, Stanisavljević, Plavšić (Krueziju 75’), Nikolić (Simeon 55’), Latković (Mladenović 55’), Dimitrov (Radomirović 46’), Jovanov, Jakovljević.

BORAC (Sakule) – STARI TAMIŠ (Pančevo) 5:1 (3:0); I Sakuljani su bili ubedljivi na startu sezone. Gosti nisu imali nikakve šanse pored raspoloženog domaćina. Već u prvom poluvremenu bilo je 3:0. Mrežu Pančevaca načeo je Slobodan Novaković u 17. minutu, a zatim su u finišu poluvremena pala još dva pogotka. Prvo je Srđan Marjanski postigao pogodak u 37. minutu, a samo minut kasnije Željko Kodić je povisio na 3:0. Marjanski je svoj drugi pogodak postigao u 79. minutu, a kanonadu Borca završio je Nemanja Nedić golom u 85. minutu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije