Skupština opštine Opovo: SEDNICA EKSPRESNO ZAVRŠENA ZA DVADESETAK MINUTA

07/11/2014

SEDNICA EKSPRESNO ZAVRŠENA ZA DVADESETAK MINUTA
Opovo, 07. novembar 2014;
Za samo 21 minut završeno je 19. zasedanje lokalnog parlamenta. Samo pet tačaka dnevnog reda bez dnevno – političkih konotacija nisu dale šlagvort za opširne diskusije, dok su predlagači bili izuzetno kratki i sadržajni. Pored brzine rada na ovoj sednici smo mogli uočiti i nove raspored odbornika u skupštinskim klupama. Desnu stranu i dalje drže GG Milorad Soldatović, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Jedinstvena Srbija, dok su na levoj strani, pored ili da budemo precizniji, iza naprednjaka, odbornici Socijaldemokratske stranke i Partije ujedinjenih penzionera, dok su se za poslednju klupu opredelili odbornik Demokratske stranke Srbije i od juče samostalni odbornik Branislav Todorović.
01

Usvojena je Odluka o izmenama i dopunama Statuta opštine Opovo gde se član 93. stav 1. menja i glasi: Za obavljanje poslova iz pojedinih oblasti unutar Opštinske uprave mogu se postaviti tri pomoćnika predsednika opštine za sledeće oblasti; oblast lokalne samouprave, oblast ekonomije i finansija i oblast poljoprivrede, dok se stav 3. briše.
02

Odbornici su usvojili i Odluku o troškovima tehničkog pregleda objekata i kriterijumima za određivanje visine naknade Komisije za tehnički pregled objekata i o ovoj odluci opširnije ćemo vas izvestiti i posebnom prilogu.

Odluka o organizovanju mrtvozorske službe na teritoriji Opštine Opovo, koja je takođe usvojena, određuje Dom zdravlja Opovo – Službe hitne pomoći za vršenje poslova mrtvozorske službe. Poslove stručnog utvrđivanja vremena i uzroka smrti izvan zdravstvene ustanove i izdavanja potvrde o smrti obavljaju doktori medicine zaposleni u Domu zdravlja Opovo – Služba hitne pomoći. Doktor medicine dužan je da u roku od 12 sati od primljenog poziva izvrši neposredan pregled umrlog, utvrdi vreme i uzrok smrti i izda potvrdu o smrti.
03

Što se tiče odborničkih pitanja, na današnjoj sednici odborniku Jovanu Tomi uručen je pismeni odgovor na njegovo pitanje koje se odnosilo na zamuljenost vode u Sefkerinu (o čemu smo već ranije opširno pisali). Isti odbornik je i danas postavio dva pitanja. Toma konstatuje da su odlukom Skupštine specijalistički pregledi u Domu zdravlja Opovo besplatni ali da on ima saznanja da se pregled kod očnog lekara naplaćuje 200 dinara. Drugo pitanje se odnosi na konstatno uništavanje saobraćajnog znaka naredbe na putu Sefkerin – Vrbovski kojim se zabranjuje transport kamiona iznad 10 tona. Toma navodi da ove znakove skidaju upravo kamiondžije kako bi imali alibi kada ih saobraćajna policija zaustavi.
04

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije