Završava se rekonstrukcija lokalnog puta Sefkerin – Vrbovski (video)

28/07/2023

Završava se rekonstrukcija lokalnog puta Sefkerin – Vrbovski

SEFKERIN, 28. jul 2023 – Rekonstrukcija lokalnog puta Sefkerin – Vrbovski privodi se kraju, i kako sada stvari stoje biće završen mnogo kraće od planiranog roka.

Nakon skidanja gornjeg sloja asfalta, postavljena je podloga BNS asfalta debljine osam centimetara, a zatim i pet centimetara habajućeg sloja, tako da se dobio kvalitetan kolovoz koji će u budućnosti potrajati.

Saobraćajnicu su obišli predsednik opštine Miloš Markov i direktor komunalnog preduzeća Slavko Mančev. Markov je pohvalio izvođača radova na maksimalnoj odgovornosti i kvalitetu izvršenih radova

„Moram da uzrazim veliko zadovoljstvo, danas smo izašli na teren da vidimo dinamiku radova rekonstrukcije puta Sefkerin – Vrbovski. Videli smo da je izvođač bio maksimalno odgovoran i posvećen rokovima, tako da i ranije dolazimo do završne faze, urađeno je kompletno asfaltiranje i sada se radi horizontalna signalizacija i proširenje puta grebanima asfaltom na bankinama. Mi smo izuzetno zadovoljni i rokovima i komunikacijom sa izvođačom, ali pre svega kvalitetom izvedenih radova što je i najbitnije. Ovim projektom rešavamo ovaj putni pravac na duži vremenski period, tako da naše resurse možemo da usmerimo na druge saobraćajnice“, izjavio je Markov.

Rekonstrukcija lokalnog puta Sefkerin – Vrbovski privodi se kraju: Foto/Glas Opova

U anketi koju smo snimili na raskrnici kod Vrbovskog učesnici u saobraćaju su se izrazili pohvalno novim kolovozom i uporedili stanje od pre i sad.

Miloš Markov je posebno istakao aspekt bezbednosti ove saobraćajnice i uređenja raskrsnice koja je sada preglednija i bezbednija.

„Raskrsnica kod Vrbovskog je bila najkritičnija tačka ove saobraćajnice, odnosno uključenje za Sefkerin sa zrenjaninskog magistralnog puta je bila nanebezbedniji deo ovog lokalnog puta. Zato smo došli da vidimo kako je izvođač rešio ovaj deo i ovde vidimo da je došlo i do proširenja puta ali i rasčišćavanja zelenog pojasa koji je u stvari zaklanjao vidljivost. Tako da smo veoma zadovoljni jer je ova raskrsnica bila nepregledna i nebezbedna a ovim rešenjima ćemo smanjiti rizik po naše vozače i sugrađane“, poručio je Markov.

Asfaltiranje i obeležavanje horizontalne signalizacije je završeno i još samo se finišira nasipanje i ravnanje grebanog asfalta na bankinama koje idu po pola metra sa obe strane kolovoza.

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije