Ministarstvo za brigu o selu: Miholjski susreti sela i ove godine u Opovu (video)

06/07/2023

Miholjski susreti sela i ove godine u Opovu

BEOGRAD, 6. jul 2023 – Predsednik opštine Miloš Markov danas je u Palati Srbije potpisao ugovor sa Ministarstvom brige o selu o sufinaniranju organizovanja manifestacije „Miholjski susreti sela“, koja će se ove godine održati u 95 jedinica lokalnih samouprava u Srbiji.

Za ovu namenu Ministarstvo je lokalnim samoupravam opredelilo 45,5 miliona dinara, a maksimalan iznos koje su opštine bespovratno dobile za osmišljavanje programa ovog etno i sportskog festivala je do 500.000 dinara. Potpisivanju je prisustvovao i resorni ministar Milan Krkobabić koji je pozdravio prisutne i obećao još više sredstava za ovaj projekat u narednim godinama.

Miloš Markov danas je u Palati Srbije potpisao ugovor sa Ministarstvom brige o selu o sufinaniranju organizovanja manifestacije „Miholjski susreti sela“/Foto:Glas Opova

Ovo je treća godina kako se ova manifestacija održava u Opštini Opovo u okviru koje su planirani različiti sadržaji tokom višednevnog programa.

Markov je izrazio zadovoljstvo što ova manifestacija polako postaje tradicionalna i najavio njeno održavanje početkom oktobra.

„I ove godine naša lokalna samouprava je aplicirala na konkursu „Miholjski susreti sela“ pri Ministarstvu za brigu o selu i ovo je treća godina za redom da smo podržani. Nastavljamo jednu manifestaciju koju smo započeli i koja sada već polako postaje tradicionalna manifestacija, a to je Banatski slatki dan. I ove godine ćemo u nekom jesenjem terminu, početkom oktobra organizovati ovu manifestaciju sa ciljem da obogatimo program jer ova manifestacija postaje sve organizovanija, sa više izlagača. Želimo da promovišemo našu lokalnu samoupravu na najbolji mogući način i da promovišemo naše lokalne proizvođače“ izjavio je Markov.

U okviru programa Miholjskih susreta sela, pored Banatskog slatkog dana biće organizovan veliki koncert, folklorni festival, kao i razni kulturni i sportski događaji.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije