Memorijalni turnir Aleksandar Aco Radović: KOLUMBIJA UBEDLJIVO DO KRAJA

30/10/2014

u SPORT

 

KOLUMBIJA UBEDLJIVO DO KRAJA

 

Opovo, 30. oktobar 2014;

Više nego zasluženo Kolumbija je pobednik XV memorijalnog turnira u malom fudbalu „Aleksandar Aco radović“. Kolumbijci su u finalu pobedili ekipu Snježana i zaista pokazali najviše. Sve mečeve su odigrali maestralno i na kraju opravdali ulogu favorita.

0044

U finalnoj utakmici neizvesno je bilo samo tokom prvog poluvremena koje je završeno minimalnim vođstvom Kolumbije, ali već na početku drugog dela meča, furioznim nastavkom Kolumbija je povela 5:0, a onda nakon malo većeg opuštanja Pančevci uspevaju da smanje rezltat na konačnih 5:3. U utakmici za treće mesto ekipa Samo Vas Gledamo bila je ubedljiva pobedivši Nezavisni sindikat PKB rezultatom 7:3.

Na svečanosti prilikom uručenja pehara i nagrada, koja je održana u Hotelu „Stari Banat“ u Opovu, pored organizatora i učesnika turnira, prisustvovala je delegacija FK Crvena Zvezda koju su činili Vladica Popović, Saša Janković i Kule Aćimović.
0045 FK Crvena Zvezda

Prisutnima se obratio Acin otac Toma Radović i izrazio zadovoljstvo jer je turnir protekao izuzetno sportski gde je dominiralo fer plej ponašanje. Radović se zahvalio svim sportistima – učesnicima, sudijama i sudijskoj organizaciji FS Pančevo, Fudbalskom klubu Crvena Zvezda, organizacionom odboru turnira, kao i sponzorima marketing Crvena Zvezda, Opštini Opovo i Agros ad Opovo.

Moderator programa Drago Terzić podsetio je prisutne na lik Ace Radovića, istorijatu i ciljevima turnira, nakon čega se pristupilo podeli pehara i nagrada. Pobedničke pehare i novčane nagrade preuzeli su kapiteni ekipa Kolumbija, Snježana, Samo Vas Gledamo i NS PKB.

Nagradu za fer plej dobile su dve ekipe – Legende i Ružić Veterani, s tim što su se igrači ekipe Ružić Veterani svoje novčane nagrade od 10.000 dinara odrekli u korist Slađane Budimirov, majke četvoro dece, koja je nedavno ostala bez posla zbog inspekcijskog zatvaranja doma za smeštaj starih lica u Sefkerinu. Inače, ovogodišnji turnir je specifičan i po tome što tokom celog takmičenja nije bilo ni jednog isključenja igrača, niti kaznenih udaraca zbog pet faulova ekipe.

Najbolji strelac turnira je Ivan Damnjanović (SVG) sa 14 postignutih golova, dok je jednoglasnom odlukom za najboljeg igrača turnira proglašen Dušan Ivković (Kolumbija). Pored ovih nagrađenih igrača, novinari naše sportske redakcije izdvojili bi i Miloša Lazovića golmana Kolumbije, koji je zaista bravurozno branio tokom celog turnira. Takođe, nemoguće je ne pomenuti i veterana Vukašina Avramovića (NS PKB), starog lisca koji je tokom turnira pokazao kako se uz minimalno kretanje i pravovremenim postavljanjem igra perfektna odbrana.
0054 Najbolji strelac Ivan Damnjanovic

Prema rečima organizatora, turnir će u ovakvoj formi egzistirati još dve godine, simbolično 17 puta, tačno koliko je Aca imao godina kada je tragično nastradao.
0057 Najbolji igrac Dusan Ivkovic 0061 Pehar za pobednicku ekipu

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

U Sakulama se igra derbi prvenstva OPOVO, 19. april 2024 – Ovog vikenda, preciznije u nedelju, najveća pažnja biće usmerena na veliki derbi Druge južnobanatske lige – zapad koji se igra u Sakulama između domaćeg Borca i sefkerinskog Tempa. Utakmica koja će...

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

najnovije

najčitanije