ONB Opovo: Književni susret sa Jelenom Ćirić

16/06/2023

Književni susret sa Jelenom Ćirić

OPOVO, 16. jun 2023 – U prostorijama Opštinske narodne biblioteke Opovo u četvrtak je održan književni susret sa Jelenom M. Ćirić koja je opovačkoj publici predstavila svoju poeziju.

Gosti susreta su bili Aleksandra Mihajlović, profesor književnosti u pančevačkoj gimnaziji, Lazar Nikolić, mladi violinista, i aforističar Vladimir Čalić.

Literarni rad Jelene M. Ćirić zastupljen je u mnogim zbornicima, antologijama i na veb-portalima. Dobitnik je nekoliko nagrada. Objavila je tri samostalne knjige poezije: „Žar”, „Naiskap” i „Muške pesme”, koautorka je u nekoliko zbirki pesama i priča, među kojima je i „Antologija savremenog stvaralaštva za decu srpskih pisaca u rasejanju”. Njena biografija uvršćena je u Biografski leksikon ,,Srpski pisci u rasejanju 1914–2014”.

Književni susret Jelena Ćirić/Glas Opova

Učestvuje u kulturnim događajima, priređuje promocije, prevodi sa češkog jezika na srpski i obratno. Izveštavala je za Satelitski program Radio-televizije Srbije.

Producirala je i glumila u filmu „Sedam hiljada duša”, reditelja Sanjina Mirića.

Predsednica je praškog Udruženja građana „Lastavica”, članica Udruženja književnika Srbije, Udruženja „Srpski krivak”, Udruženja češko-srpskog prijateljstva „Rodoljub” i Redakcije časopisa za kulturu, nauku i umetnost „Žrnov”.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Galerija Jovan Popović: „Preobražaj“ Nine Peleš u Opovu

Galerija Jovan Popović: „Preobražaj“ Nine Peleš u Opovu

„Preobražaj“ Nine Peleš u Opovu   OPOVO, 27. april 2024 – U okviru likovnog programa opovačke Galerije „Jovan Popović“, otvorena je treća ovogodišnja izložba pod nazivom „Preobražaj“ čiji je autor beogradska umetnica Nina Peleš, koja je radni vek provela u...

Književni susret sa Daliborom Daničićem i Boškom Ćirkovićem

Književni susret sa Daliborom Daničićem i Boškom Ćirkovićem

OPOVO, 25. april 2024 – U maloj sali Kulturnog centra Opovo, održan je veoma posećen književni susret, koji je na kraju prerastao i u muzičko veče. Gosti opovačke kulturne ustanove su bila dva pisca, Dalibor Daničić i Boško Ćirković – Škabo. Dalibor Daničić je...

najnovije

najčitanije