Uskrs u Opovu i Sefkerinu obeležila deca (video)

16/04/2023

Uskrs u Opovu i Sefkerinu obeležila deca

OPOVO / SEFKERIN, 16. april 2023 – Sada već tradicionalno, Uskrs u Opovu i Sefkerinu obeležila su deca. Nakon vaskršnjih liturgija održane su dve dečije manifestacije – Lov na uskršnja jaja u Sefkerinu i Takmičenje u kucanju uskršnjim jajima u Opovu.

Prepuna porta dece u Sefkerinu iz cele opštine ali i šire okoline i ovog puta je privukla najviše pažnje. U saradnji sa pravoslavnom crkvenom opštinom, manifestaciju organizuje sefkerinsko Udruženje „Kreativa“, a za potrebe manifestacije prikupljeno je više od 1450 farbanih jaja. Zlatno jaje je pronašao Mihajlo Stanojević i on je dobio bogatu slatku nagradu koju mu je uručila predsednica Kreative Branislava Đekić.

Lov na uskršnja jaja u Sefkerinu: Foto/Glas Opova

S druge strane, u porti opovačke crkve održana je još jedna manifestacija, takmičenju u kucanju uskršnim jajima u organizaciji pravoslavne crkvene opštine i Aktiva žena Opovo. Takođe puna porta dece i roditelja, a na kraju takmičenja za pobednike su proglašeni Filip Poledica, Nikolija Todić i Filip Giošev.

Pored brojnih vernika na liturgiji je prisustvovala i zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov zajedno sa svojim saradnicima iz lokalne samouprave, koja se zahvalila svima koji su učestvovali u organizaciji ovih manifestacija i čestitala praznik svim vernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru.

Uskrs u Opovu: Foto/Glas Opova

„Danas na prvi dan najvećeg hrišćanskog parznika Uskrsa, posle svete liturgije posetili smo dve dečije manifestacije koje se sada već tradicionalno održavaju u našoj opštini. Želim da se zahvalim udruženju žena „Kreativa“ iz Sefkerina, koje su fantastično organizovale manifestaciju „Lov na uskršnja jaja“, kao i Aktivu žena Opovo, koje su učestvovale u organitaciji takmičenja u kucanju uskršnjim jajima. Posebno mi je zadovoljstvo što su manifestacije bile izuzetno posećene od strane naših mališana, koji su naš prioritet pogotovo u vreme ovakvih praznika ljubavi, radosti i sreće. Koristim ovu priliku da ispred kabineta predsednika opštine čestitam najveći hrišćanski praznik Uskrs svim našim sugrađanima koji Uskrs praznuju po julijanskom kalendaru sa željom da praznik proslave u krugu svojih porodica uz hrišćanski pozdrav – Hristos voskrese“, poručila je Simin Damjanov.

Najveći hrišćanski praznik je proslavljen liturgijama u Barandi i Sakulama gde se takođe okupio veliki broj vernika.


 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije