Dečiji inovacioni centar: Održano predavanje o robotici u opovačkoj školi

16/03/2023

Održano predavanje o robotici u opovačkoj školi

OPOVO, 16. mart 2023 – Dečiji inovacioni centar je u sredu posetio Osnovnu školu „Dositej Obradović“ u Opovu gde su održali predavanje učenicima od 1. do 4. razreda i upoznali ih sa osnovama robotike.

Učenici su videli kako se preko tableta ili pokretima ruku (pokret ruke registruje senzor) pokreću roboti napravljeni od posebnih lego kocki.

Inovacioni dečiji centar se bavi i programiranjem i elektronikom za decu od 13 do 16 godina i ima svoje grupe polaznika u Pančevu.

Održano predavanje o robotici u opovačkoj školi; Foto/Glas Opova

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Održan tradicionalni Bambijev maskenbal (video)

Održan tradicionalni Bambijev maskenbal (video)

Održan tradicionalni Bambijev maskenbal https://youtu.be/4P59HnA6QH4 OPOVO, 10. maj 2024 - Povodom dana Predškolske ustanove „Bambi“, centralnim zonama Sakula, Barande, Opova i Sefkerina prodefilovao je tradicionalni maskenbal naših najmlađih sugrađana i njihovih...

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

najnovije

najčitanije