Izložba egipatskih umetnika: ŠIROK DIJAPAZON UMETNIČKE KREATIVNOSTI

17/10/2014

ŠIROK DIJAPAZON UMETNIČKE KREATIVNOSTI
Opovo, 17. oktobar 2014;
Galerija „Jovan Popović“ u Opovu danas nam je priredila još jednu internacionalnu umetničku izložbu. Postavku najnovije izložbe čine radovi pet savremenih egipatskih umetnika, a što je zanimljivo autori su u Srbiji i prisustvovali su današnjem otvaranju u Opovu.
DSCN0111

Egipatske umetnike je posetiocima predstavio direktor ONB Opovo Pal Dečov i radi se o visokoobrazovanim umetnicima čiji je dijapazon umetničkog stremljenja veoma širok, pa tako iz kataloga možemo videti da se pored klasičnih slikarskih tehnika bave i dizajnom, filmom, fotografijom, multimedijima, digitalnom grafikom, itd.
DSC_0142

Na postavci u opovačkoj galeriji predstavljeno je nešto više od dvadesetak radova u tehnikama akrilik na platnu i papiru, ulje na platnu, grafika, sitoštampa i tapiserija.
U Opovu su izlagali Ola Yousseff (profesorka i predsednica departmana za crtanje i slikanje na Fakultetu likovnog obrazovanja na Helwan univerzitetu u Kairu), Samia Ahmed Mostafa El Sheikh (profesorka na departmanu za rukotvorine i orijentalnu tradiciju na Fakultetu likovnog obrazovanja na Helwan univerzitetu u Kairu), Belal A. Makled (vanredni profesor i prodekan za pitanja životne sredine na Fakultetu likovnog obrazovanja na Helwan univerzitetu u Kairu), Adel Abdul Rahman (profesor i predsednik grafičkog depatmana na Fakultetu likovnog obrazovanja na Helwan univerzitetu u Kairu) i Mahmoud Hamed Mohamed (redovan profesor na Fakultetu likovnog obrazovanja).
DSC_0140 DSC_0137

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

„Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo OPOVO, 8. april 2024 – Na sceni Kulturnog centra Opovo odigrana je pozorišna predstava „Sećaš li se“, a ljubitelji pozorišne umetnosti i ovog puta su ispunili salu, uživali u predstavi, a glumice ispratili gromkim...

najnovije

najčitanije