Izložba egipatskih umetnika: ŠIROK DIJAPAZON UMETNIČKE KREATIVNOSTI

ŠIROK DIJAPAZON UMETNIČKE KREATIVNOSTI
Opovo, 17. oktobar 2014;
Galerija „Jovan Popović“ u Opovu danas nam je priredila još jednu internacionalnu umetničku izložbu. Postavku najnovije izložbe čine radovi pet savremenih egipatskih umetnika, a što je zanimljivo autori su u Srbiji i prisustvovali su današnjem otvaranju u Opovu.
DSCN0111

Egipatske umetnike je posetiocima predstavio direktor ONB Opovo Pal Dečov i radi se o visokoobrazovanim umetnicima čiji je dijapazon umetničkog stremljenja veoma širok, pa tako iz kataloga možemo videti da se pored klasičnih slikarskih tehnika bave i dizajnom, filmom, fotografijom, multimedijima, digitalnom grafikom, itd.
DSC_0142

Na postavci u opovačkoj galeriji predstavljeno je nešto više od dvadesetak radova u tehnikama akrilik na platnu i papiru, ulje na platnu, grafika, sitoštampa i tapiserija.
U Opovu su izlagali Ola Yousseff (profesorka i predsednica departmana za crtanje i slikanje na Fakultetu likovnog obrazovanja na Helwan univerzitetu u Kairu), Samia Ahmed Mostafa El Sheikh (profesorka na departmanu za rukotvorine i orijentalnu tradiciju na Fakultetu likovnog obrazovanja na Helwan univerzitetu u Kairu), Belal A. Makled (vanredni profesor i prodekan za pitanja životne sredine na Fakultetu likovnog obrazovanja na Helwan univerzitetu u Kairu), Adel Abdul Rahman (profesor i predsednik grafičkog depatmana na Fakultetu likovnog obrazovanja na Helwan univerzitetu u Kairu) i Mahmoud Hamed Mohamed (redovan profesor na Fakultetu likovnog obrazovanja).
DSC_0140 DSC_0137