Izađi mi na teglu – finalno takmičenje: DRUGI U SRBIJI, NAJBOLJI U VOJVODINI

14/10/2014

DRUGI U SRBIJI, NAJBOLJI U VOJVODINI
Beograd / Opovo, 14. oktobar 2014;
Možda niste znali ali posle Leskovca, u Opovu i Barandi se pravi najbolji ajvar u Srbiji. Opovačko – baranđanska ekipa „Vesele domaćice“ osvojila je drugo mesto u finalu velike manifestacije „Izađi mi na teglu“, koja se održala 12. oktobra u Beogradu.
04

Takmičenje u pravljenju ajvara ujedinilo je sve ljubitelje tradicionalne zimnice od paprika i podstaklo ih da ukrste varjače u potrazi za najboljim receptom u Srbiji. Nakon dva meseca portage za najboljim receptom, ekipa manifestacije “Izađi mi na teglu”, sa poslednjim sunčevim zracima oktobra, poklonila je Srbiji najbolji recept za 2014. godinu.
03

Finale u Beogradu okupilo je sve lokalne pobednike, ali i sve ljubitelje ajvara koji su imali priliku da pored degustacije specijaliteta od paprike posete i izložbu profesionalnih proizvođača ajvara, sa ciljem da ona sledeće godine poprimi razmere pravog “Sajma ajvara”.
02

Prema mišljenju stručnog žirija, ali i posetilaca izabran je najajvar majstor manifestacije “Izađi mi na teglu” u Srbiji. Na pobedničko postolje popela se ekipa „Srednja škola Svetozar Krstić Toza – Vučija tim 2“ iz Leskovca. U oštroj konkurenciji drugo mesto osvojio je tim “Vesele domaćice ” iz Opova, a treće mesto pripalo je ekipi “Moj Ajvar” iz Srbobrana. Najkreativnije ime nosi  tim “I war” iz Kanjiže, a najlepši štand ima tim “Bakina tajna” iz Vranja.
01

– Manifestacija je jedan putujući karavan koji je krenuo sa severa Vojvodine 28. avgusta i  evo, sada smo konačno nakon velikog finala u Beogradu dobili najbolji recept. Obišli smo 15 gradova u Srbiji, i poneli najlepše slike i ukuse iz svih krajeva naše zemlje, naglasila je Ljiljana Vukotić, producent manifestacije “Izađi mi na teglu”

– Možda nismo prvi u Srbiji ali zato kuvamo najbolji ajvar u Vojvodini, izjavio je nakon proglašenja pobednika kapiten naše ekipe Sava Lazin. Posebno mi je drago što smo našim štandom i osvajanjem drugog mesta doprineli medijskoj afirmaciji naše opštine. Podeljen je kvalitetan reklamni material, uz štand se nalazio veliki pano na kojem je predstavljena Opština Opovo, tako da se u nedelju i ponedeljak naša mala opština našla u prilozima gotovo svih prestoničkih tv stanica i dnevne štampe, istakao je Sava Lazin.

Za kreativni dizajn opovačkog štanda bila je zadužena Nada Kljajić, Pekara “Friško” je obezbedila pecivo, lokalna samouprava je finansirala majice, kačkete, kecelje i štampanje panoa, dok je Agros AD Opovo (Hotel “Stari Banat”) obezbedio reklamne flajere.

Vesele domaćice su nastupile u sastavu Sava Lazin (kapiten), Svetlana Grčak (glavni kuvar), Verica Živanov, Snežana Lazin, Aleksandra Batin, Nada Kljajić i Žarko Kljajić. Nagrada za osvojeno drugo mesto je 500 tegli Srpske fabrike stakla AD Paraćin i mikrotalasna peć. Inače, kapiten ekipe Sava Lazin je u međuvremenu najavio da će mikrotalasnu peć pokloniti Zdravstvenoj ambulanti u Barandi.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije