Sportski pregled: LAKA KONJICA IZ BARANDE TUČE TEŠKOM ARTILJERIJOM

14/10/2014

u SPORT

LAKA KONJICA IZ BARANDE TUČE TEŠKOM ARTILJERIJOM
Opovo, 14. oktobar 2014;
Pružili su prethodnog vikenda svi naši opštinski klubovi korektne partije, ali su se samo Baranđani i Sefkerinci radovali. Sakuljani i Opovčani izgubili su na svojim gostovanjima i imaju razloga za nezadovoljstvo.

BANATSKA ZONA: Budućnost (Srpska Crnja) – Borac (Sakule) 3:1: Fudbaleri Borca propustili su veliku šansu da izbiju na čelnu poziciju Banatske zone. Sakuljani su ušli loše u meč, primili dva gola u prvih dvadeset minuta, a tri do kraja poluvremena. Znatno bolja igra u drugom poluvremenu nije mogla da nadomesti veliku prednost domaćina, tako da je samo Milankov uspeo da ublaži poraz petnaestak minuta pre kraja. Inače, u dnevnoj sportskoj štampi sedmicom su ocenjeni Mladenović, Milić, Đokić i Milankov. Zbog kartona Borac je igrao bez Markovića, Carevića i Damjanovića, ali je nastupio Đokić, koji će zato u narednom kolu odrađivati parne žute kartone. Kako ni direktni konkurenti u ovom kolu nisu blistali, Borac je zadržao treću poziciju na tabeli.

PRVA JUŽNOBANATSKA LIGA: Radnički (Baranda) – Polet (Izbište): Zbog izuzetne brzine napadača i impozantne efikasnosti, autor ovog teksta nije odoleo da baranđanske ekipu uporedi sa čuvenim mađarskim timom iz pedesetih godina čiji je popularan naziv bio „laka konjica“. Naravno, daleko su izabranici Saše Miljkovića od Puškaša, Kočiša, Božika (Božića), Hidekutija i drugih fudbalskih velikana ali fudbaleri Radničkog ove sezone zaista imponuju svojom efikasnošću, posebno kada se igra u Barandi.
Untitled-1 - Copy

Ceh je ovog puta platila ekipa Poleta, koja je prošle godine upravo pobedom u Barandi izbacila Radnički iz igre za vrh. Polet je igrao otvoreno, dobrim delom utakmice imao dominaciju ali je ubitačna kontra Baranđana presudila. Cukić je upisao prvi het-trik, dok je Dobrić sa dva pogotka i dve gol asistencije još jednom pokazao da je ove sezone u izuzetnoj formi. Radnički je drugi na tabeli i ako ovako nastavi može se nadati najboljem.

Većina fudbalskih znalaca slaže se da je ovo jedan od najboljih sastava Radničkog u poslednje vreme. Na gol liniji izuzetnu sigurnost daje fantastični Trbojević, svojim iskustvom i zrelošću Simić je dominantan na desnoj bekovskoj strani, dok mladi Radojev često koristi prilike da se po levoj strani ubaci u napad i napravi višak. Štoperski par Karović – Vidić na nivou, veterani Šušnjar (Dragomir) i Rošulj uglavnom menjaju jedan drugog i svoja poluvremena igraju doktorski. Dodić i Vučetić su velika pojačanja u veznom redu, dok je mladi Aleksandar Šušnjar, Miljkovićev all-round igrač čija pozicija na terenu često zavisi od taktike i potrebe tima, tako da smo ga gledali od beka do prednjeg veznog i napadača. U navalnoj liniji na bokovima brzonogi dribleri Cukić i Dobrić, dok izvanredni šuter Mačužić deluje po sredini. Celokupnu sliku upotpunjuje i dobra klupa gde su Jovičin, Hristov, Milovanov i mladi Svilarević.

DRUGA JUŽNOBANATSKA LIGA ZAPAD – GRUPA SEVER: Unirea (Uzdin) – Tempo (Sefkerin) 0:1: Sefkerinci su ponovo u igri. Pobedom u Uzdinu Tempo se po broju bodova izjednačio sa Omladincom i istakao kandidaturu za baraž. Iskusna ekipa u kojoj dominira par veterana prebrodila je krizu i sada lagano ali sigurno ide napred. Mada u Uzdinu nije igrao Mladenović, na utakmici je briljirao iskusni Đoševski.

Spartak 1911 (Debeljača) – Omladinac (Opovo) 2:1: Izveštaji sa meča u Debeljači kažu da je Omladinac odigrao dobro ali bez rezultata. Poraz kao poraz nije katastrofa jer prvoplasirana ekipa „beži“ četiri, a drugoplasirana samo tri boda, tako da još uvek ima dosta da se igra. Problem je u psihološkoj ravnoteži ekipe i samog kluba koji ima puno organizacionih neprilika. Ako Opovčani prevaziđu sekundarne probleme i odnose u klubu, lako će doći do dobre igre i rezultata.

LISTA STRELACA:

10: Dušan Dobrić (Radnički);

6: Branislav Cukić (Radnički), Ivan Kotlajić (Omladinac);

4: Marko Nenezić (Omladinac);

3: Marko Mosić (Omladinac), Aleksandar Marković (Borac), Ivan Damjanović (Borac), Darko Todorovski (Tempo), Marjan Hornung (Borac), Miloš Mačužić (Radnički);

2: Uroš Popović (Omladinac), Željko Luković (Borac), Nemanja Vučetić (Radnički), Aleksandar Šušnjar (Radnički);

1: Branislav Milovanov (Radnički), Milan Milankov (Borac), Vladan Tomić (Tempo), Vidan Mladenović (Tempo), Nemanja Paunović (Tempo), Miloš Stamenković (Tempo), Dragan Simeon (Tempo), Saša Jovanov (Omladinac), Ivan Ružić (Omladinac), Marko Hristov (Radnički), Đorđe Grčak (Omladinac), Dejan Pavlović (Borac), Žarko Đokić (Borac), Ivan Ružić (Omladinac), Nenad Simić (Radnički), Nenad Rošulj (Radnički), Dragomir Šušnjar (Radnički), Damjan Vidić (Radnički).

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Radnički sa novim trenerom upisao pobedu BARANDA, 28. april 2024 – Pod vođstvom novog trenera Mirka Lutovca, Baranđani su zabeležili pobedu u susretu sa najslabijom ekipom Prve južnobanatske lige. RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Alibunar) 4:1 (2:0); Očekivano...

najnovije

najčitanije