Pokrajinska vlada: Konstituisan novi saziv Saveta za mlade AP Vojvodine

24/11/2022

Konstituisan novi saziv Saveta za mlade AP Vojvodine
NOVI SAD, 24. novembar 2022 – Konstitutivna sednica novog saziva Saveta za mlade AP Vojvodine, kojoj je predsedavao pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, održana je u Pokrajinskoj vladi.
Savet je formiran s ciljem podsticanja i usklađivanja aktivnosti koje se odnose na planiranje, razvoj, ostvarivanje i sprovođenje omladinske politike na teritoriji Pokrajine.
„Neposredno učešće mladih u kreiranju omladinske, ali i drugih javnih politika – izuzetno je važno za razvoj celog društva“, rekao je Basta.
On je istakao da će Savet razmatrati predloge i preporuke svih relevantnih institucija koje se bave mladima, pratiti javne politike u oblastima koje se tiču mladih i davati mišljenja prilikom njihovog planiranja i realizacije.
Zadatak Saveta je i to da podstiče saradnju lokalnih kancelarija za mlade na teritoriji AP Vojvodine, kao i da aktivno učestvuje u razvoju međuregionalne saradnje sa akterima politike za mlade.
Basta je izjavio da Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu iz godine u godinu uvećava svoj budžet i za podršku programima omladinske politike, jer je svako ulaganje u mlade – ulaganje u budućnost.
U rad  Saveta, koji ima 11 članova, uključeni su predstavnici pokrajinskih sekretarijata, republičkih institucija, kancelarija i centara za mlade, studentskih organizacija, kao i mladi.
Na konstitutivnoj sednici usvojen je poslovnik o radu, članovi su upoznati sa radom prošlog saziva, a razgovaralo se i o planovima i prioritetima u daljem radu.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

Raspored bogosluženja za uskršnje praznike u Opovu

OPOVO, 2. Maj 2024 17h - Veliki Petak - večernja služba i iznošenje plaštanice (petak, 3. maj) 09h -  Velika subota - liturgija  (subota 4. maj) 00:00 - Vaskršnje jutrenje. 9h - Vaskršnja liturgija u (nedelja, 5. maj) 17h  Večernje 07h - Jutrenje (ponedeljak, 6. maj)...

najnovije

najčitanije