Folklor: Opovčanke na manifestaciji Dani srpske kulture u Rumuniji

22/11/2022

Opovčanke na manifestaciji Dani srpske kulture u Rumuniji
OPOVO, 22. novembar 2022 – U oviru manifestacije „Dani srpske kulture u Rumuniji“, Savez Srba u Rumuniji organizuje i susret veterana. Književne večeri, izložbe i na kraju smotra folklora – veteranskih ansambala, učinile su da Srbi i Temišvar zaista imaju čime da se pohvale. Manifestacija je direktno podržana od Ministarstva kulture Republike Srbije, Generalnog konzulata Srbije u Temišvaru i Saveza Srba u Temišvaru.
Na zatvaranju manifestacije nastupili su folklorni, pevački i tamburaški ansambli iz Zrenjanina, Čačka, Pančeva, Opova, Aleksandrova, Čanada, Sent Mikloša, kao i domaćini iz Temišvara.„Veče puno pesme i igre, srdačnih domaćina, odličnog programa, učinili su da se osećamo počastvovano i posebno. Uživali smo“, utisci su naših Opovčanki po povratku iz Temišvara.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije