Lokalna samouprava: Održana 21. sednica Skupštine opštine

21/10/2022

Održana 21. sednica Skupštine opštine

OPOVO, 21. oktobar 2022 – Na 21. sednici Skupštine opštine Opovo, odbornici su usvojili svih šest tačaka dnevnog reda.

Usvojeni su Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji Opštine Opovo za 2022. godinu, koji je prethodno dobio saglasnost Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i Lokalni akcioni plan za rodnu ravnopravnost Opštine Opovo za period 2022 – 2025. godine.

Za članove  Lokalnog saveta roditelja za školsku, odnosno radnu 2022/2023. godinu imenovani su Bojana Nedeljković (Sefkerin), Nataša Marinčev (Opovo), Ivana Simić (Baranda), Višnja Zekić (Sakule) i Bojan Grčak (Opovo). Predsednika i zamenika predsednika biraju članovi većinom glasova od ukupnog broja članova Lokalnog saveta.

Za članove Školskog odbora OŠ „Zoran Petrović“ Sakule imenovani su predstavnici lokalne samouprave: Aleksandra Ikonov Erdeljan (Sakule), Miodrag Živak (Sakule) i Ivana Divljački (Baranda), predstavnici roditelja: Milijana Šaran (Sakule), Sreten Aćimov (Baranda) i Kristina Budimac (Sakule), predstavnici zaposlenih: Olivera Kovačević (profesor razredne nastave), Nada Kljajić (profesor razredne nastave) i Ivana Jovanac (profesor razredne nastave). Mandat Školskog odbora traje četiri godine.

Rešenjem o izmeni Rešenja o imenovanju članova Upravnog odbora PU „Bambi“ Opovo, kao predstavnik roditelja razrešava se dužnosti člana Jelena Slavković (Opovo), a imenuje se Ranka Stajin (Opovo).

Skupština je usvojila i Rešenje o davanju saglasnosti na kreditno zaduženje JP „Mladost“ Opovo kojim se daje saglasnost komunalnom preduzeću da se kreditno zaduži na iznos od 1.500.000 dinara na period od godinu dana

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije