Sveti arhangel Gavrilo: U Sefkerinu proslavljena hramovna slava (video)

26/07/2022

U Sefkerinu proslavljena hramovna slava

SEFKERIN, 26. jul 2022 – Povodom hramovne slave u Sefkerinu Sv. Arhangela Gavrila ili letnjeg Aranđelovdana, u prisustvu sveštenstva, vernika, kao i predstavnika lokalne samouprave, održana je sveta liturgija i čin litije u porti crkve.

Arhangel Gavrilo je vesnik dobrih i radosnih vesti i kako stoji u Svetom pismu, on je obavestio Bogorodicu da će roditi Isusa Hrista, a takođe pojavio se pred mironosnicama na grobu i saoštio da je Isus Hrist vaskrsao. Ujedno, Sveti arhangel Gavrilo je simbol mira, ljubavi i radosti.

Predsednik opštine Miloš Markov uputio je sveštenstvu i vernicima iz Sefkerina čestitku povodom hramovne slave i shodno običajima i verovanjima vezanim za ovaj praznik, poželeo početak nečeg dobrog i lepog, kao i da nas Arhangel Gavrilo zaštiti od vremenskih nepogoda.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije