Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara Opovo: KONAČNO DOBAR PRIMER RAZUMEVANJA OSOBA SA INVALIDITETOM

25/09/2014

KONAČNO DOBAR PRIMER RAZUMEVANJA OSOBA SA INVALIDITETOM
Opovo, 25. septembar 2014;
Nakon nedavnih radova na renoviranju letnje bašte i toaleta, Hotel „Stari Banat“ u Opovu postao je jedina ustanova u našoj opštini koja ima sve prilaze prilagođene osobama sa invaliditetom, navodi se u današnjem saopštenju predsednika Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo Save Lazina.
DSC_0161

– Pored rampi na ulazu, Stari Banat je prilagodio i ulaze u toalete, odnosno obezbedio posebne kabine i prilagodio širinu vrata za osobe koje koriste invalidska kolica, rekao nam je Sava Lazin. Sam potez je veoma značajan za nas osobe sa invaliditetom i nadamo se da će ovaj primer biti pokretač i svim drugim ustanovama, odnosno ljudima koji njima rukovode, kako bi se ispunile neke osnovne norme i osobama sa invaliditetom olakšalo kretanje bar na javnim mestima.

Ovakvim potezima opovački hotel ispunjava sve više evropskih standarda, a jedan od potencijalno budućih projekata je i renoviranje stepeništa koja vode na spratove i ugradnja dizalice za invalidska kolica.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije