Ministarstvo unutrašnjih poslova: Pojačana kontrola saobraćaja, na udaru kamioni i autobusi

13/06/2022

Pojačana kontrola saobraćaja, na udaru kamioni i autobusi
Beograd, 12. Jun 2022
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 13. do 19. juna ove godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila.

 Ova akcija sprovešće se u 30 evropskih zemalja koje su članice ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

 Saobraćajna policija će tokom trajanja akcije usmeravati patrole prvenstveno na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila, a poseban akcenat će biti stavljen na kontrolu poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa.

Od početka ove godine, vozači teretnih vozila izazvali su ukupno 1.384 saobraćajne nezgode u kojima su poginule 24 osobe, a povređeno ukupno 380 osoba.

 Vozači autobusa su od početka godine izazvali ukupno 22 saobraćajne nezgode, u kojima su poginule tri, a povređeno ukupno 59 osoba.

 U poslednjoj međunarodnoj akciji usmerenoj na kontrolu autobusa i teretnih vozila, koja je sprovedena u februaru ove godine, saobraćajna policija kontrolisala je 1.390 autobusa i 14.094 teretna vozila, a otkriveno je 626 prekršaja koje su učinili vozači autobusa i 8.916 prekršaja koje su učinili vozači teretnih vozila.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

Radno vreme za predstojeće praznike OPOVO, 29. april 2024 Apoteka BENU obaveštava svoje cenjene kupce o radnom vremenu koje će se primenjivati tokom predstojećih praznika. Sreda 1. maj: 8 – 15h Četvrtak 2. maj: 8 – 16h Petak 3. maj: 8 – 18h Subota 4. maj: 7 - 15h...

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Opovo, 26. april 2024 – Narednog vikenda dve fudbalske utakmice na domaćim terenima. Radnički dočekuje Budućnost iz Alibunara, „fenjeraša“ Prve južnobanatske lige, tako da je apsolutni favorit u ovom meču. U okviru Druge južnobanatske lige – zapad, Tempo je domaćin...

najnovije

najčitanije