Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine: Dve medalje za OŠ „Dositej Obradović“ Opovo

25/05/2022

u SPORT

Dve medalje za OŠ „Dositej Obradović“ Opovo

OPOVO, 25. maj 2022 – Deveta po redu Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine, održana je u Zrenjaninu od 19. do 22. maja. Ovo takmičenje je jedno od najmasovnijih na kome je učestvovalo oko 6.000 dece osnovaca, srednjoškolaca, nastavnika i volontera.

Osnovna škola “Dositej Obradović” imala je predstavnike u atletici, plivanju i košarci. Osvojene su dve medalje i to u atletici. Zlatnu je osvojila neprikosnovena Ivona Stamenović u bacanju kugle, bronzanu medalju su osvojile devojčice u 4x100m u sastavu: Anja Aćimov, Kristina Gasenberger, Andrea Stajin i Ivona Stamenović.

Andrea Stajin je u trci na 600m osvojila šesto mesto uz oboren lični rekord, Ena Aćimov je sedma na 300m, kao i Miljana Bulatović 7 u bacanju kugle. Ivana Šotić je osma u skoku udalj, Anja Gasenberger deveta na 100m i Kristina Gasenberger deseta u skoku uvis.

U plivanju jedini predstavnik za našu školu bio je Vukašin Štetin koji je zauzeo osmo mesto na 50m leđnim stilom, dok su košarkašice zauzele sedmo mesto.

Decu su predvodili nastavnici fizičkog vaspitanja Dejan Mihajlović i Nemanja Stojanović.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

Šore na Veliki petak, tradicija Baranđana

BARANDA, 3. maj 2024 – Tradicionalno, Baranđani igraju šore na Veliki petak uoči Uskrsa. Nekada je to bio derbi između dva baranđanska kraja – Kukute i Šenđuraca, a sada je to prijateljska utakmica nasumično podeljenih ekipa. Tako je bilo i ove godine, tradicija je...

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

najnovije

najčitanije