Odbornička grupa Pokrenimo Opovo: DOPIS I PREDLOG ZA NOVI KOALICIONI SPOPRAZU

17/09/2014

DOPIS I PREDLOG ZA NOVI KOALICIONI SPOPRAZUM
Opovo, 17. septembar 2014;
Danas su predstavnici Odborničke grupe „Pokrenimo Opovo“ predali  dopis upućen predsedniku opštine Miloradu Soldatoviću i Odborničkoj grupi GG „Milorad Soldatović“ u kojem su ponudili predloge, sugestije i opšte smernice budućeg rada i organizovanja većinske skupštinske koalicije.
Kako saznajemo, dopis se sastoji iz šest tačaka (predloga), kojima se pored ostalog traži smena zamenika predsednika opštine Branka Mihajlovića, kao i proporcionalna raspodela izvršne i zakonodavne opštinske vlasti između koalicionih partnera, koji bi u slučaju postizanja političkog dogovora potpisali koalicioni sporazum kojim bi se regulisala prava i obaveze obe strane.
Povodom predaje ovog dokumenta predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Zoran Tasić je izjavio:

– Razlog upućivanja ovakvog dopisa sa konkretnim predlozima zajedničke saradnje sa GG „Milorad Soldatović“, usledile su kao politička volja stranaka koje su se okupile oko Srpske napredne stranke. Mislim da se napokon mora uspostaviti politička stabilnost na lokalu zaključenjem  koalicijonog sporazuma između koalicije okupljene oko GGMS,  koja je dobila legitimitet na lokalnim izborima 2012, i koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, koja ima legitimitet u narodu iskazan na izborima 2014. Odobrnička grupa „Pokrenimo Opovo“ ne želi dalju saradnju sa Jedinstvenom Srbijom i Brankom Mihajlovićem iz svima zananih razloga, kao ni sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine. Srpska napredna stranka ne želi više da učestvuje u političkim prepucavanjima sa Jedinstvenom Srbijom i Ligom socijaldemokrata Vojvodine, jer od tih političkih sukoba građanima neće sigurno biti bolje. Srpska napredna stranka, kao ozbiljna politička organizacija, želi aktivno učešće u vlasti kao ravnopravan partner, gde bi svojim angažovanjem u kreiranju lokalne politike i raspodeli budžetskih sredstava preuzela i deo odgovornosti. Jednostavno, ne želimo da se zovemo vlast, već želimo da to realno i budemo. Ako koalicija okupljena oko GGMS ne prihvati naš predlog i odluči se za dalju saradnju sa Mihajlovićem i Horvatom, OO SNS će obavestiti centralu svoje stranke o tome i tražiti saglasnost za izlazak iz vlasti. Mi stvarno ne možemo biti u vlasti sa onima koji svakodnevno pokušavaju da diskredituju rad  Srpske napredne stranke, opštinskog odbora i njenih članova.

Dopis je potpisalo od osam odbornika: Predrag Ginculj (SNS), Smiljka Antić (PUPS), Dragan Ugrinov (SNS), Miloš Markov (SNS), Milorad Ješin (SNS), Ljiljana Vukašinović (SNS), Branislav Todorović (PS) i Dragan Stanivuk (NDS).
potpisi odbornika

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije