Saopštenje SNS Opovo: ODGOVOR MIHAJLOVIĆU

17/09/2014

ODGOVOR MIHAJLOVIĆU
Opovo, 17. septembar
Na žalost, neki ljudi koji se bave politikom u Opovu još uvek ne mogu da shvate suštinu političkog delovanja kao i činjenicu da nikome u našoj opštini neće biti bolje time što će te nizom notornih budalaština ispljuvati nekoga ko vam politički ne odgovara. Mislim da su ova saopštenje dozlogrdila većini naših sugrađana, pa ću se truditi da zaista budem kratak, jasan i politički korektan.

Neću odgovarati Branku Mihajloviću na prozivke kada je moj privatni život u pitanju, jer u svakoj korespodenciji postoji crta dobrog ukusa, koju je on odavno prešao. Ali neka, ja mu ne zameram, jer svako politiku doživljava na svoj način i njegova borba se sastoji u diskreditaciji političkih protivnika.

Ja bih se ipak vratio na „materjane dokaze“ i pojasnio Rešenje koje je Branko priložio. Ko je pažljivo čitao, video je da se u obrazloženju konstatuje da je okrivljeni Branko Mihajlović         ispunio obavezu iz čl. 283 st. 1 tač. 1 ZKPa naloženu naredbom javnog tužioca OJT u Pančevu, a koji glasi: „Javni tužilac može odložiti krivično gonjenje za krivična dela za koja je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do pet godina, ako osumnjičeni prihvati sledeću obavezu: DA OTKLONI ŠTETNU POSLEDICU NASTALU IZVRŠENJEM KRIVIČNOG DELA ILI DA NAKNADI PRIČINJENU ŠTETU“. U prevodu, gospodin Mihajlović je platio ono što je ukrao od države, i u skladu sa zakonom tužilac je odustao od ktivičnog gonjenja. Sto znači da smo ipak svojim javnim istupima uspeli da učinimo jedno dobro delo i istinu isteramo na čistac. Evidentno je da je Mihajlović Branko izbegao krivični postupak u skladu sa čl. 283 ZKPa i automatski krivičnu odgovornost, ali ostaje ono što se zove moralna odgovornost funkcije koju nosite.

Još jedna konstatacija u vašem saopštenju mi je bila interesanta, a to je da se vrlo respektabilno odnosite prema Srpskoj naprednoj stranci i njenim rezultatima koje postiže, a sa druge strane, pokušavate mene da diskreditujete i na taj način, pretpostavljam, napravite sukob unutar opštinskog odbora SNSa. Vrlo mudro, moram priznati. Ali sve bi to bilo u redu da ne zovete svakodnevno članove OO SNSa i nudite im razne funkcije, zaposlenja i novac kako bi napustili SNS, prešli kod vas i „rešili sva svoja životna pitanja“. Gospodine Mihajloviću, Srpska napredna stranka nije kafana,kladionica i kockarnica, to je ozbiljna politička institucija i zato vam sada kažem javno ODBORNIKE I ČLANOVE SRPSKE NAPREDNE STRANKE NE MOŽETE POTKUPITI, jer svi dobro znamo ko ste.

 

Zoran Tasić, predsednik OO SNS Opovo
Picture 1 160-2

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije