Vila Mis Helena: Uskoro renoviranje i adaptacija opovačkog kaštela (video)

14/02/2022

OPOVO, 14. februar 2022 – Rekonstrukcija objekta „Vile Mis Helena“  polako postaje stvarnost. Rekonstrukciju enterijera i frontalnog dela zgrade prema galeriji finansiraće Pokrajinski sekretarijat za kulturu, a tim povodom objekat su posetili projektanti, koji su obišli unutrašnjost zgrade zajedno sa predsednikom opštine Milošem Markovim, pokrajinskim poslanikom Predragom Ginculjem, direktorkom kulturne ustanove Katarinom Nikolić Ralić i rukovodiocom Odeljenja za urbanizam Opštinske uprave Opovo Radetom Cvetanovićem.

Predsednik opštine je izrazio zadovoljstvo što će ovaj istorijski spomenik konačno dobiti svoju pravu namenu.

„Danas smo imali radni sastanak sa projektantima koji su angažovani po ugovoru od strane naše lokalne samouprave da uradimo projektno – tehničku dokumentaciju, a vetanu za rekonstrukciju i adaptaciju Vile Helena. Ovo je nešto o čemu se dugo razmišljalo i planiralo a sada su se napokon stvorili uslovi da može da se realizuje. Mi smo dobili odgovornog projektanta kako bi smo imali spremnu projektno – tehničku dokumentaciju da možemo aplicirati a sa druge strane imamo čvrsta uveravanja od strane pokrajinskih nivoa vlasti da će ovaj projekat biti podržan. Ovo je početak jednog procesa a ja se nadam da će vrlo brzo od izrade projektno – tehničke dokumentacije, već do kraka godine krenuti sa radovima rekonstrukcije i adaptacije Vile Helene, jer ovo je jedan naš kulturni objekat koji se nalazi u samom centru Opova. On do sada nije bio tema, nije bilo sredstava jer teško bi pronašli novac iz sopstvenog budžeta, međutim sada imamo podršku pokrajinskih nivoa vlasti koji su prepoznali značaj objekta da nas podrže i očekujem da ćemo vrlo skoro krenuti sa radovima“, izjavio je Markov.   

Po renoviranju ovaj prostor se planira za potrebe muzeja i gradske kuće.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije