Sportski pregled: ZA JEDNE BAJKA, ZA DRUGE NOĆNA MORA

09/09/2014

u SPORT

ZA JEDNE BAJKA, ZA DRUGE NOĆNA MORA
Opovo, 09. septembar 2014;

Uzbudljiv fudbalski vikend je iza nas. Za Sakuljane kao iz bajke, za Sefkerince pun pogodak, dok je za Baranđane i Opovčane ovo sigurno bio vikend za zaborav. Međutim, ne samo da ne smeju zaboraviti lekcije koje su dobili u nedelju, već se moraju ekspresno mobilisati kako bi što bre popravili utisak.
01. Omladinac

 

U malom opštinskom derbiju Opovčani nisu opravdali ulogu favorita. Neefikasni, bezidejni, bez ozbiljnog udarca ka golu protivnika. U prvom poluvremenu pokušavali su dugim dubinskim loptama da uposle svoje najisturenije igrače ali Mosić i Nenezić protiv Tempa nisu ličili na ona dva ubojita napadača iz prošlih utakmica. Škripalo je na sredini i tu se situacija poboljšala tek kada je u igru ušao Goran Andrejić i koliko – toliko povezao redove Opovčana. Očekivalo se da u igru uđe i Uroš Popović, koji je u pripremnom periodu pokazao da ima „žicu“ za dobru asistenciju ali se trener odlučio za još jednog napadača, što nije urodilo plodom. Ne može se reći da se fudbaleri Omladinca nisu trudili. Borili su se, trčali, imali ogromnu želju, međutim za pobedu je potrebno davati golove.
02. Tempo

 

Prvenstvo je tek počelo i biće još utakmica u kojima se sve može popraviti. Međutim, rezigniran ovim rezultatom trener Nikola Šojić je podneo ostavku na sve funkcije u klubu. Novonastala situacija iziskuje sazivanje vanredne izborne Skupštine, a kako saznajemo vršilac dužnosti trenera do imenovanja novog obavljaće Božidar Slavković. Klub može igrati samo jedno kolo bez licenciranog trenera, tako da se Omladinac našao u nezavidnom položaju jer će teško opet naći trenera volontera, tako da će svakako morati da obezbede dodatna sredstva za angažovanje trenera sa licencom.
03. Borac

 

Sefkerinci su i pored krize u klubu pokazali da imaju samopouzdanja i vrlo solidan tim koji neće igrati epizodnu ulogu u aktuelnom prvenstvu. To je iskusna ekipa koja zna da odigra na rezultat. U prošlom kolu otvorili su utakmicu dobro ali nakon nekoliko promašenih „zicera“ primili su gol, pali psihološki i izgubili meč. Protiv Opovčana nisu pravili greške, a da je sudija postupio po pravilima igre i isključio dva igrača Omladinca, Tempo bi se u Sefkerin verovatno vratio sa sva tri boda. Odličnu igru je pružio, sigurno najbolji akter meča, Vladimir Vukov. Vidan Mladenović je imponovao iskustvom na sredini terena, a odlične partije su imali Branko Suba i Miloš Stamenković, kao i stari fudbalski „lisac“ Dragan Đoševski.
Sakuljani nastavljaju pobedničku seriju i ovo je treća pobeda u nizu. Osim što pobeđuju raduje i njihova efikasnost. U prošloj sezoni fudbaleri Borca su u celom jesenjem delu prvenstva postigli ukupno 19 golova, a sada samo u četiri kola 9 pogodaka.
04. Radnicki

– Sada je bitno da ostanemo čvrsto na zemlji jer vodeća pozicija nakon samo četiri kola ne znači ništa, smatra trener Nenad Stojčić. Imamo kvalitetne igrače na svim pozicijama, napadači su efikasni, ali što je najbitnije igramo timski. Fizički smo odlično pripremljeni što na širim terenima posebno dolazi do izražaja. Sledi nam teško gostovanje u Ruskom Selu i to je prilika da pokažemo karakter i da smo zaista sazreli kao tim, rekao nam je trener Borca dan posle utakmice.

Kao i njegov kolega iz Sefkerina, za dobar rezultat na utakmici protiv Sloge Stojčić je istakao kolektiv, odnosno timsku igru. Međutim, ipak bi smo izdvojili Dejana Pavlovića, koji kontinuirano pruža odlične partije u prvenstvu. Ivan Damjanović  nastavlja da daje po gol na svakoj utakmici, odlično su odigrali štoperi Dragan Mladenović i Marjan Hornung,  dok je Željko Luković pokazao zašto ga je uprava sakulskog kluba toliko želela u svojim redovima. Valja pomenuti, da je uspešan prvenstveni debi za Borac imao i Dragan Milić.

 

U Barandi smrknuta lica. Veliko razočarenje nakon fenomenalne partije u finalu međuopštinskog kupa. Baranđani pobeđuju kod kuće ali redovno gube na strani. Izgleda, da tim nema potrebnu psihološku stabilnost. Situacija je veoma čudna jer Radnički ima zaista dobru ekipu, koja po individualnim kvalitetima ima potencijala za najviše domete u ligi. Međutim, Baranđani igraju u stilu toplo – hladno, od sjaja do očaja. Radnički ne sme sebi dozvoliti luksuz da gubi bodove na ovakvim gostovanjima i moraće u najkraćem roku nešto da promeni, pre svega na psihološkom planu, jer fudbalski ova ekipa može mnogo više.

 

LISTA STRELACA:

4: Ivan Kotlajić (Omladinac);

3: Ivan Damjanović (Borac), Marko Mosić (Omladinac), Dušan Dobrić (Radnički),

2: Aleksandar Marković (Borac), Željko Luković (Borac), Nemanja Vučetić (Radnički), Miloš Mačužić (Radnički),

1: Marko Nenezić (Omladinac), Vidan Mladenović (Tempo), Darko Todorovski (Tempo), Dejan Pavlović (Borac), Nenad Simić (Radnički), Saša Jovanov (Omladinac), Damjan Vidić (Radnički), Marko Hristov (Radnički), Nenad Rošulj (Radnički), Aleksandar Šušnjar (Radnički), Branislav Cukić (Radnički), Marjan Hornung (Borac)

 

 

 

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

Fudbal: Radnički bez bodova na domaćem terenu

Fudbal: Radnički bez bodova na domaćem terenu

Radnički bez bodova na domaćem terenu BARANDA, 15. april 2024 – Radnički je nastavio niz loših rezultata i u poslednja tri meča i od mogućih devet bodova osvojio je samo jedan. Ovog puta Baranđani su na domaćem terenu izgubili od Sloge iz Banatskog Novog Sela...

najnovije

najčitanije