Lokalna samouprava: Ogrev za socijalno ugrožena i staračka domaćinstva (video)

21/11/2021

Ogrev za socijalno ugrožena i staračka domaćinstva

OPOVO, 18. novembar 2021 – Kao i prethodnih godina lokalna samouprava sprovodi akciju podele ogreva za socijalno ugrožena i staračka domaćinstva na teritoriji Opštine Opovo.

Ove godine vrši se raspodela briketa od tvrdog drveta i za te potrebe uskladišteno je 30,8 tona.

Ogrev je raspodeljen na osnovu prijava građana u prethodnom periodu i bodovanja opštinske komisije, a svako domaćinstvo dobiće po 200 kilograma briketa. Korisnici ove pomoći su izrazili zahvalnost i zadovoljstvo što su ove godine u raspodeli briketi jer se lakše skladište.
Distribuciju zimskog ogreva sprovode radnici komunalnog preduzeća. Predsednik opštine Miloš Markov je ispratio akciju i raspodelu briketa u Opovu.

„Lokalna samouprava je i ove godine obezbedila pomoć našim sugrađanima u dodeli ogrevnog materijala. U pitanju je nekih 150 domaćinstava koje smo obujvatili ove godine, Na konkurs se prijavilo, mislim oko 170 ili 180 pa je komisija odlučivala, tako da je gotovo 90 posto prijavljenih ove godine obuhvaćeno za dodelu pomoći u ogrevnom materijalu. Ono što je specifično u odnosu na prethodne godine jeste da smo se ovog puta odlučili za drugačiji ogrevni materijal, umesto drveta za brikete. Jedan od razloga je i brzina nabavke ali pre svega lakoća našim sugrađanima da koriste“, izjavio je Markov

Akcija raspodele briketa počela je u Barandi i Opovu, a zatim se nastavlja u Sakulama i Sefkerinu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

U petak 37. sednica Skupštine opštine Opovo

U petak 37. sednica Skupštine opštine Opovo

OPOVO, 8. maj 2024 – Predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić zakazao je 37 sednicu lokalnog parlamenta u petak, 10. maja. Na dnevnom redu je tačaka. Razmatranje predloga i donošenje Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Opovo za 2024. godinu...

najnovije

najčitanije