Sportski vikend: BORAC I RADNIČKI ZA VRH, OMLADINAC I TEMPO U OPŠTINSKOM DERBIJU

05/09/2014

u SPORT

 

BORAC I RADNIČKI ZA VRH, OMLADINAC I TEMPO U OPŠTINSKOM DERBIJU

 

Opovo, 05. septembar 2014;

Mada su dva naša fudbalska kluba ovog vikenda domaćini, samo će ljubitelji fudbala u Opovu posmatrati svoje ljubimce u svom mestu, dok će Sakuljani i ovog puta domaćinstvo igrati na Gradskom stadionu u Pančevu. Veliki problem neće imati ni sefkerinski navijači jer njihov klub gostuje u susednom Opovu, dok će Baranđani na gostovanje u Kačarevo.

Nakon tri odigrana kola Borac se nalazi u grupi od sedam ekipa sa skorom od dve pobede i jednim porazom, međutim, kako imaju solidnu gol razliku nalaze se na odličnom trećem mestu. Novom pobedom Sakuljani bi vrlo lako mogli da izbiju i na čelnu poziciju. Borac će u 4. Kolu odigrati meč sa novajlijom u iz Prve južnobanatske lige Slogom iz Plandišta. Sloga je u dosadašnjem delu prvenstva zabeležila dva nerešena ishoda i jedan poraz. U pitanju je tim koji se sigurno ne nalazi u krugu favorita i ovaj meč je velika šansa za fudbalere Borca da uknjiže tri nova boda.

U Prvoj južnobanatskoj ligi Radnički takođe igra meč sa novajlijom, ekipom Jedinstva Stević iz Kačareva. Kačarevci su zabeležili jednu pobedu i dva poraza od kojih su oba na strani, dok su u jedinoj pobedi kao domaćini postigli šest golova (Budućnost iz Alibunara) ali i primili tri. U tri utakmice primili su čak 11 golova, pa je očigledno da je odbrana slabiji deo njihovog tima. S druge strane, po mišljenju mnogih, Baranđani imaju mnogo kvalitetniji tim u odnosu na prethodnu sezonu, igraju kvalitetno i efikasno, tako da su i pored gostovanja blagi favoriti.

Kada je u pitanju mali opštinski derbi Druge južnobanatske lige između Omladinca i tempa, Opovčani su bez svake sumnje u prednosti. Sefkerinci su u velikoj organizacionoj i kadrovskoj krizi, njihov sunovrat traje već duže vreme i svaki rezultet sem pobede domaćina biće zaista iznenađenje.

U košarkaškom prvenstvu ovog vikenda nastupiće samo Opovčani, koji će ugostiti Jedinstvo iz Kačareva. Sakulski Borac je u ovom kolu slobodan, a ljubitelji košarke moći če u nedelju da uživaju u turniru za pionirke čiji je organizator Košarkaški klub Opovo 99.

 

SUBOTA, 06.09.2014:

Košarka / LRL GKS Pančevo /  18. kolo

Opovo, 18:00h; Opovo 99 – Jedinstvo (Kačarevo)

 

NEDELJA, 07.09.2014:

Košarka / Turnir Opovo 2014 / pionirke

Opovo, 11:00h;

Fudbal / Prva južnobanatska liga / 4. kolo

Kačarevo, 16:00h; Jedinstvo Stević – Radnički (Baranda)

Fudbal / Druga južnobanatska liga zapad – grupa sever / 2. kolo

Opovo, 16:00h; Omladinac – Tempo (Sefkerin)

Fudbal / Banatska zona / 4. kolo

Pančevo, 16:30h; Borac (Sakule) – Sloga (Plandište)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu OPOVO, 24. mart 2024 – U velikoj sali Klulturnog centra Opovo,  Atletski klub "Spartak" je održao godišnju Skupštinu kluba. Iznet je izveštaj o radu, finasijski izveštaj i takmičarski izveštaj za 2023. godinu, kao i plan...

najnovije

najčitanije