Izložba grafika: LUTAJUĆI OTISAK U OPOVU

04/09/2014

LUTAJUĆI OTISAK U OPOVU
Opovo, 04. septembar 2014;
Umetnička grupa koju čine dvadesetak vrhunskih grafičara iz Vojvodine i Beograda pod nazivom „Lutajući otisak“ danas je u Galeriji „Jovan Popović“ u Opovu priredila izložbu, uz jedan nesvakidašnji  umetnički performans u vidu demonstracije štampanja grafike za vreme otvaranja izložbe.
– Projekat „Lutajući otisak“ je nastao pre godinu i po dana na katedri grafike Akademije umetnosti u Novom Sadu kao rezultat ljubavi i posvećenosti grupe umetničkih „zanesenjaka“ u grafiku, izjavio je idejni tvorac i neformalni vođa ove umetničke grupe profesor Radovan Jandrić.
DSC_0055
Grupa obuhvata grafičke umetnike iz Novog Sada, Beograda, Vršca, Pančeva i Opova, a izložbe i prezentacije grafike radili su širom Srbije od Subotice do Čačka. Cilj ove putujuće umetničke kolonije je da se grafička umetnost približi i pokaže što širem krugu ljudi.
– Stanje u umetnosti je teško ali ne možemo samo sedeti i kukati pa smo na ovaj način odlučili da umetnost donesemo i neposredno prikažemo ljudima, smatra Jandrić.
Prvih godinu dana troškove projekta finansirali su sami članovi grupe, međutim, kako je projekat zaživeo i postigao značajne rezultate od skoro su sredstva za finansiranje odobrena od strane Ministarstva kulture i informisanja.
DSC_0052
Inače, sve što se odštampa prilikom demonstracije ostaje galeriji – domaćinu, tako da će opovačka galerija od danas biti bogatija za više vrednih grafika.
Na današnjoj postavci izloženi su radovi Aleksandra Mladenovića, Halila Tikveša, Aleksandra Botića, Jelene Sredanović, Milana Stanojeva, Milana Jakšića, Miloša Stanojeva, Nade Denić, Pal Dečova, Radovana Jandrića, Renate Koler, Sanje Žigić, Višnje Nikolić, Vladimira Tomića, Zorana Grmaša, Anice Radošević, Leonije Milisavljević, Ane Vrtačnik i Milana Blanuše.
DSC_0049 DSC_0048 DSC_0047

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije