Fudbal / Finale kupa MFS Kovačica – Opovo: BARANĐANI TORPEDOVALI SLAVIJU

04/09/2014

u SPORT

BARANĐANI TORPEDOVALI SLAVIJU
Baranda, 03. septembar 2014;
Radnički (Baranda) – Slavija (Kovačica) 6:1 (3:1): U finalu kupa Međuopštinskog fudbalskog saveza Kovačica – Opovo, danas je u Barandi Radnički odigrao meč sa Slavijom iz Kovačice. Po nakvašenom terenu, ali bez padavina, kao da je i samo vreme dozvolilo igračima dva tima da priušte malobrojnim gledaocima sjajnu fudbalsku predstavu.
Ekipa Radničkog je malo konfuzno ušla u ovaj meč. Dodavanja nisu bila na onom nivou na kojem su trebala da budu, međutim kako je vreme prolazilo tako su se sve više i više uigravali. Prvi su pripretili gosti međutim na visini zadatka je bio povratnik među stativama Radničkog Trbojević, koji je sjajnom intervencijom spasio svoju mrežu. Nedugo  posle toga na drugoj strani usledila je akcija igrača Radničkog. Cukić je dobio idealnu loptu na nogu za volej udarac koji je bio perfektan i lopta je završila pod prečkom, tako da je golman samo pogledom mogao da je isprati u svoj gol.
Posle ovog evrogola Cukića tim Radničkog kao da se oslobodio psihološkog pritiska i krenuo da igra mnogo lepši fudbal. Upravo strelac prvog gola Cukić uputio je upotrebljivu loptu u kazneni prostor, međutim Dobrić se spetljao i lopta nije završila u golu. Posle dugo vremena igrači gostujuće ekipe uspeli su da se izbore za dobru poziciju za šut posle prekida. Igrač Slavije šutirao je tik pored živog zida ka golu Trbojevića, koji uspešno interveniše, međutim lopta je odbijena do druge stative gde se najbolje snašao Vidić koji je izbio loptu daleko od svog gola. Ovim udarcem igrači Slavije su opomenuli tim Radničkog da ne spuštaju gard. Nedugo zatim posle sjajne akcije i centaršuta sa desne strane Aleksandar Šušnjar je ”zakucao” loptu u mrežu mladog golmana Slavije.

Usledila je potom  opsada gola Slavije, visokim presingom igrači Radničkog nisu davali prostora svojim protivnicima da urade bilo šta konkretno. Nemajući drugog izbora gosti su su ka golu Radničkog išli dugim loptama ili kako se još naziva u žargonu ”bunarenjem”. Upravo jednom  takvom  dugom loptom, a posle neuspele ofsajd zamke odbrane, usledila je kazna. Igrač Slavije sam je izašao ispred golmana Trbojevića koji je u ovoj situaciji zaista bio nemoćan. Ovim pogotkom vratili su igrači Slavije sebi nadu da mogu do pobede u ovom duelu. Ipak, do kraja poluvremena, Baranđani su uspeli da postignu još jedan pogodak i vrate se na plus dva gola prednosti. Glavni akter bio je Dobrić koji je sjajno šutirao glavom i gađao je malu mrežicu, donevši tako svom timu prednost od 3:1 na poluvremenu.

U drugi deo utakmice opet su, za nijansu, bolje ušli igrači Slavije koji su prvi pripretili ali opet je bio siguran Trbojević. Ovaj golman pokazao se kao ogromno pojačanje među stativama Radničkog, što se sjajno videlo i u ovom meču gde je imao par izuzetnih intervencija. Ovom odbranom kao da je razoružao igrače Slavije, koji su vidno spustili tempo i onda se pokrenula mašinerija Radničkog. Radojev je sjajno prošao po levoj strani, fenomenalno centrirao u kazneni prostor Slavije i Dobriću je ostalo samo da se pobrine da će lopta zaista završiti u mreži. Posle ovog pogotka i sada već ogromne prednosti tim iz Barande nije spuštao ritam. Nedugo posle postignutog gola Dobrić se opet našao u kaznenom prostoru ekipe iz Kovačice. Međutim ovog puta njegov pokušaj uspeo je da odbrani golman Slavije, ali samo toliko da lopta dođe na nogu Vučetiću koji kupi loptu i prosleđuje je u nebranjenu mrežu.

Vredna pomena je i prilika kada smo videli sjajnu verziju duplog pasa između Simića i Dobrića koji je centrirao na drugu stativu, međutim Cukić nije najbolje zahvatio loptu i ona je završila preko gola gostiju. I  gosti su imali svojih pet minuta kada su uputili sjajan volej udarac prema golu Trbojevića koji je opet sjajnom intervencijom još jednom spasao svoj gol.

U tim trenucima igrači Radničkog svesni ogromne prednosti koje imaju krenuli su da igraju opušteno i da kombinuju kao na treningu. Viđene su sjajna dodavanja, odlični potezi, a pre svega dobar fudbal. Iako su imali veliku prednost igrači Radničkog i dalje su se borili za svaku loptu. Upravo takvu jednu izborenu loptu na svojoj polovini izborio je Aleksandar Šušnjar prosledivši je odmah brzonogom Dobriću koji je sjajno istrčao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor protivnika i dodao pravo na nogu Mačužiću kom nije bilo teško da postigne pogodak. Sada je već bilo ogromnih šest prema jedan za ekipu iz Barande. Do kraja meča na terenu postojala je samo jedna ekipa. Baranđani su do kraja postigli još jedan gol, opet asistencijom iz centaršuta kada je Cukić iz velike daljine sjajno našao kapitena Simića koji je glavom smestio loptu u gol, međutim pomoćni sudija signalizirao je ofsjad.

Na kraju, lakše nego što se očekivalo, tim Radničkog ”napunio” je do vrha mrežu Slavije.  No na stranu rezultat koji je zaista fascinantan, pre svega sjajna je bila igra fudbalera iz Barande. Sve je funkcionisalo idealno. Golman je bio na visini zadatka i više puta na meču spasio tim. Potom odbrana koja je predstavljala siguran bedem ispred svoga gola, a istovremeno veoma opasna i u napadu posle prekida. Vezni igrači sjajno su po stranama pre svega Cukića i Dobrića koji  su, što centaršutevima, što sjajnim dodavanjima, efikasno stvarali saigračima šanse za pogodak.  Može se reći da su krajnje zasluženo podigli pehar namenjen pobedniku finala.

Sastav: Trbojević, Radojev (Šušnjar D), Simić, Vučetić, Vidić, Svilarević, Jovičin (Milovanov), Šušnjar A. , Mačužić, Dobrić, Cukić.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije