Fudbal – Druga južnobanatska liga zapad / grupa sever, 1. kolo: EVROGOL IVANA KOTLAJIĆA I UBEDLJIVA POBEDA OMLADINCA

31/08/2014

u SPORT

EVROGOL IVANA KOTLAJIĆA I UBEDLJIVA POBEDA OMLADINCA
Opovo, 31. avgust 2014;
Ako se po jutru dan poznaje ove sezone u Opovu možemo očekivati dobar fudbal. Na startu prvenstva Druge južnobanatske lige puleni Nikole Šojića startovali su ubedljivom pobedom nad pančevačkim Železničarom. I pored toga što je u pitanju drugi tim banatskog zonaša, fudbaleri Omladinca su pokazali da će i ove sezone ozbiljno konkurisati za jednu od prve dve pozicije koje vode u baraž za prvu ligu.
DSC_0129

Kotlajić je i danas pokazao da je fudbaler čiji kvaliteti zaslužuju mnogo viši rang takmičenja, dok će  tandem Mosić – Nenezić u budućnosti biti udarna napadačka „artiljerija“ opovačkog kluba. Međutim, da budemo kritični, pokazali su domaći i niz nedostataka, posebno u veznoj liniji i međusobnim odnosima igrača na terenu u trenucima kada im ne ide sve kako žele. To su stvari koje će trener Šojić morati što pre da ispravi jer ih ozbiljne utakmice sa Spartakom, Unireom i Poletom tek očekuju.
DSC_0128

Prvu šansu na utakmici imao je u 8. minutu brzonogi Marko Mosić kada je na pas Nenezića probio po desnoj strani, oštro šutirao i pogodio stativu. Već u 16. minutu Opovčani ponovo pogađaju okvir gola. Filipović uzastopno izvodi dva kornera, a u drugom pokušaju na izbijenu loptu natrčava mladi Danijel Ivić, odlično šutira ali golman Železničara izvanrednom intervencijom skreće loptu koja se od prečke odbija u korner . Šest minuta kasnije Mosić ponovo probija po desnoj strani ali šutira pored suprotne stative.
DSC_0122

Nekoliko grešaka na sredini terena i davanje mogućnosti protivnicima da dođu do gol šanse, kao i iskazana neefikasnost u prvih pola sata igre kulminirali su međusobnom svađom domaćih fudbalera što zaista nije bilo prijatno gledati. Međutim, u 37. minutu strasti je smirio izvanredni Kotlajić evrogolom sa 35 metara. Ovo je treći gol Kotlajića u novoj sezoni (dva u kupu) sa gotovo identične udaljenosti. Do kraja poluvremena Opovčani su imali još dve prilike. Mosić je još jednom odlično probio po desnoj strani, ušao u šesnaesterac, a onda umesto da posluži slobodnog Nenzića ili Ivića, šutirao pored stative. Poslednju priliku imao je Jocić kada je solidno šutirao sa oko 25 metara pored gola.
DSC_0108

Očekivalo se da će u nastavku mladi fudbaleri iz Pančeva popraviti igru jer se pretpostavljalo da su u boljoj fizičkoj kondiciji od rivala. Međutim, osim što su pokazali da su tehnički perspektivan tim, tokom cele utakmice izgradili su samo jednu polušansu. Fudbaleri Omladinca su u drugom poluvremenu potpuno nadigrali protivnika što je rezultiralo sa još tri gola u mreži gostiju.

U 55. minutu, Marko Nenezić ulazi s desne strane u šesnaesterac, odličnim driblingom ostavlja igrača iza sebe, na nogama ostaje nakon grubog starta s leđa i onda manirom rasnog strelca šalje loptu pored nemoćnog golmana Železničara u mrežu. Dva minuta kasnije sudija Poznan ne dosuđuje očegledan jedanaesterac za domaće, ali na „kreč“ pokazuje 65. minutu, kada Nenezić bukvalno ponavlja situaciju u kojoj je postigao gol, osim što ga ovaj put bek gostiju Dukovski obara. Sigurni egzekutor sa bele tačke bio je Ivan Kotlajić.
Ni posle trećeg gola Opovčani ne staju. U 73. minutu rezervista Goran Andrejić šalje „teledirigovani“ dubinski pas u prostor za Mosića, koji ovoga puta rutinirano dribla golmana i šalje loptu u praznu mrežu. Međutim, to nije sve. Mosić u 82. minutu ponovo izbija sam ispred gola gostiju ali ovog puta kao pobednik izlazi golman Železničara Nikola Crveni. Šest minuta pre kraja arbitar dosuđuje slobodan udarac sa ivice šesnaesterca za Omladinac. Pored lopte je očekivano Kotlajić ali udarac upućuje Filipović. Filigranski precizna lopta ide u same rašlje gola, ali Crveni još jednom fantastičnom intervencijom pokazuje da je danas bio ubedljivo najbolji akter svog tima. Poslednju šansu na utakmici zabeležio je ponovo Filipović šutom iskosa pored stative.Sastav: Popović, Jašović, Stojić, Jocić (Andrejić 51′), Kotlajić, Filipović, Grčak, Jovanov, Ivić (Ružić 46), Mosić, Nenezić (Marković 72′).
Sefkerinski Tempo je kao domaćin izgubio meč sa Spartakom 1911 rezultatom 0:3.
DSC_0103

 

 

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

U Sakulama se igra derbi prvenstva OPOVO, 19. april 2024 – Ovog vikenda, preciznije u nedelju, najveća pažnja biće usmerena na veliki derbi Druge južnobanatske lige – zapad koji se igra u Sakulama između domaćeg Borca i sefkerinskog Tempa. Utakmica koja će...

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

najnovije

najčitanije